2024. július 15. Henrik, Roland napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap
möszlap

„Társadalmi felzárkózás és integráció” címmel tart konferenciát Veszprémben a MÖSZ

2016-11-13

Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2016. november 15-én tartja Veszprémben a településvezetők szá- mára a „Társadalmi felzárkózás és integráció” című szakmai konferenciáját. A rendezvény kereté- ben a társadalmi felzárkózás és a közoktatás témakörében hangzanak el előadások. A résztvevők számára panelbeszélgetés keretében a kérdések és hozzászólások lehetősége is biztosítva lesz. A panelbeszélgetést Wittinghoff Tamás, Budaörs polgár- mestere, a MÖSZ Polgármesteri Tagozatának elnöke vezeti. 


Mánfán rendezi meg következő kistelepülési konzultációját a MÖSZ

2016-11-09

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége 2016. október - novemberben folytatja Hanns Seidel Alapítvány által támogatott kistelepülési integrá- ciós konzultáció-sorozatát, amelynek következő helyszíne a Baranya megyei Mánfa. A konzultációk során olyan, a vidék Magyarországát leginkább foglalkoztató témakörök kerülnek megvitatásra, mint az önkormányzatok jelene és jövője, illetve a közfoglalkoztatás.


Szentkirályon rendez kistelepülési integrációs konzultációt a MÖSZ

2016-10-20

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) 2016 október - novem- berben folytatja Hanns Seidel Ala- pítvány által támogatott kistelepülési integrációs konzultáció-sorozatát, amelynek következő helyszíne a Bács-Kiskun megyei Szentkirály. A konzultációk során olyan, a vidék Magyarországát leginkább foglalkoztató témakörök kerülnek megvitatásra, mint az önkormányzatok jelenlegi helyzete és jövőképe, valamint a közfoglalkoztatás vidékfejlesz- tésben és társadalmi integrációban betöltött szerepe.


Jön a Magyar Polgármesterek XI. Világtalálkozója

2016-04-24

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége az év kiemelt önkormányzati eseményeként 2016. június 24-25-én megrendezi a Magyar Polgármesterek XI. Világtalálkozóját, amelynek fő helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély Lovarda terme lesz. A találkozó fő témája az önkormányzatok jelene és jövője határainkon innen és túl. A rendezvényen ez alkalommal is átadásra kerülnek a Pol- gármesteri Ezüstlánc díj, valamint Polgármesteri Aranygyűrűk, a kiemelkedő polgármesteri munkát végző településvezetők számára.


Kozárdon tart vidékfejlesztési konferenciát a MÖSZ

2015-11-16

A Nógrád megyei Kozárdon folytatja 2015. december 1-jén „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A rendezvényen – többek között – az agrártámogatások új rendszeréről, az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról és a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallgathattak előadásokat a településvezetők.


Tatán rendez vidékfejlesztési konferenciát a MÖSZ

2015-11-03

A Komárom-Esztergom megyei Tatán folytatja 2015. november 10-én „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A rendezvényen – többek között – az agrártámogatások új rendszeréről, az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról, valamint a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallgathattak előadásokat a településvezetők.


Huszonöt éve a magyar önkormányzatokért – Ünnepi megemlékezés a MÖSZ megalakulásának negyedszázados évfordulója alkalmából

2015-10-19

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015. november 18-án ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból a szövetség az eseményhez méltó, nagyszabású rendezvény keretében szeretné megköszönni a huszonöt éve polgármesteri tisztséget betöltő településvezetők munkáját és áttekinteni az önkormányzatiság két és fél évtizedét az önkormányzati törvény megalkotásától napjainkig, különös tekintettel a MÖSZ tevékenységére.


Konferencia az állami, egyházi és önkormányzati szociális feladatok összehangolásáról

2015-10-16

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével az „Állam - Önkormányzat - Egyház: szociális feladatok összehangolása” címmel konferenciát szervez 2015. október 27-én, a Gödöllői Művészetek Házában. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a katolikus és az evangélikus egyház, illetve települési önkormányzatok képviselői tartanak előadásokat, majd konzultációra, tapasztalatcserére is lehetőség nyílik.


„Világpolitikai kérdések és kihívások, a menekültek és a migráció hatása Európára” – Konferencia Gödöllőn

2015-09-14

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) második konferenciáját szervezi migrációs témakörben, idén a „Világpolitikai kérdések és kihívások, a menekültek és a migráció hatása Európára” címmel, 2015. szeptember 23-án, Gödöllőn. A rendezvényen az előadások mellett kérdésekre, hozzászólásokra is lesz lehetőség. A cél, hogy interaktív párbeszéd és tapasztalatcsere keretében az előremutató javaslatokat megvitassuk, kiemelve az EU tagállamok, köztük Magyarország és egyúttal a helyi önkormányzatok előtt álló összetett politikai és társadalmi-gazdasági kihívásokat a migrációval összefüggésben.Vissza a főoldalra