2021. április 17. Rudolf napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Elszalasztott történelmi esély lesz Magyarországnak a Helyreállítási Alap felhasználása?

2021-04-16

Az Európai Unió az idén januárban indult új, hétéves költségvetésében szereplő gigantikus fejlesztési forrásokon kívül Magyarországot közel 6 ezer milliárd forinttal segíti, hogy a gazdasága minél hamarabb és erőteljesen talpra állon a járványhelyzetet követően.

 

 Közzétette a kormány, mire költené az EU-tól várt 5800 milliárd forintot

2021-04-16

A végleges tervezetet április 30-ig kell leadni. A kormány szerint egyeztettek az önkormányzatokkal.

Szerda délelőtt kikerült a pályázat.gov.hu oldalra Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének (HET) teljes, közel 450 oldalas tervezete. A HET-et a kormány április végéig nyújthatja be az Európai Bizottságnak, e dokumentum alapján fogjuk elkölteni a következő öt évben az EU-s helyreállítási alapból Magyarországra jutó pénzt, a kormány számításai szerint egész pontosan 5797,1 milliárd forintot.


Karácsony Gergely, a MÖSZ társelnöke volt az Egyenes Beszéd vendége

2021-04-16

A kormány szerint egyeztettek az önkormányzatokkal az Európai Unió által biztosított források elköltéséről. Ez egyébként kötelessége is lenne.
Ugyanakkor ez a valóságban nem történt meg. Az adás megtekinthető: http://www.atv.hu/videok/video-20210415-karacsony-egyeztetes-helyett-fercmu

Online konzultációt tartott a MÖSZ

2021-04-09

Dr. Gémesi György elnök és Péterffy Attila, a MÖSZ MJV Tagozat vezetője a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Megyei Jogú Város Tagozata részére online konzultációt tartott, melynek témája a Magyarországi Helyreállítási és Alkalmazkodási Terve volt. Megvitatták az érdekszövetség által megfogalmazott és összeállított kritikai értékelést, javaslatot és konzultációs kezdeményezést. Ebben a témában az elnök Wittinghoff Tamás elnökségi taggal egyetemben online megbeszélést tartott a kisvárosok önkormányzati vezetőivel is, szintén a fent említett anyag kapcsán. A dokumentáció megtekinthető: https://www.palyazat.gov.hu/node/73245

 


Az Egyenes Beszéd vendége Gémesi György volt

2021-04-08

A MÖSZ ismét levélben fogalmazta meg aggályait Gulyás Gergely miniszter felé. Hogy lesz e válasz, az már kérdéses.
Az Egyenes Beszéd vendége Gémesi György volt
 
G01.jpg

Dr. Gémesi György elnök levében fordult dr. Pintér Sándor Belügyminiszterhez

2021-04-07

Dr. Gémesi György elnök levében fordult dr. Pintér Sándor Belügyminiszter úrhoz, melyben sürgette az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) mielőbbi összehívását. A Cél a kormányzati elképzelések megismerése a 2022. évi költségvetés előkészítésének tekintetében, valamint fontosnak tartja tájékoztatni az ÖNET kormányzati képviselőit az önkormányzatok javaslatairól a jövő évi költségvetést illetően.


MÖSZ javaslat Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervéhez

2021-04-07

Újabb levélben fordult dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy vonják be a települések érdekvédelmi szövetségeit az EU helyreállítási alapjának felhasználására vonatkozó terv kidolgozásába.


Konzultációt sürget dr. Gémesi György

2021-04-06

Újabb levélben fordult Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy vonják be a települések érdekvédelmi szövetségeit az EU helyreállítási alapjának felhasználására vonatkozó terv kidolgozásába.