2024. április 24. György napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Huszonöt éve a magyar önkormányzatokért – Ünnepi megemlékezés a MÖSZ megalakulásának negyedszázados évfordulója alkalmából

Hír

2015-10-20


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015. november 18-án ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból a szövetség az eseményhez méltó, nagyszabású rendezvény keretében szeretné megköszönni a huszonöt éve polgármesteri tisztséget betöltő településvezetők munkáját és áttekinteni az önkormányzatiság két és fél évtizedét az önkormányzati törvény megalkotásától napjainkig, különös tekintettel a MÖSZ tevékenységére.A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015. november 18-án ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból a szövetség az eseményhez méltó, nagyszabású rendezvény keretében szeretné megköszönni a huszonöt éve polgármesteri tisztséget betöltő településvezetők munkáját és áttekinteni az önkormányzatiság két és fél évtizedét az önkormányzati törvény megalkotásától napjainkig, különös tekintettel a MÖSZ tevékenységére.

Az ünnepi megemlékezésre meghívást kap valamennyi polgármester, aki huszonöt éve vezeti a települését, a rendszerváltástól eltelt időszak belügyminiszterei, az RMDSZ szövetségi elnöke, a Parlament önkormányzati ügyekkel foglalkozó bizottsága, a MÖSZ tagjai és a társszövetségek vezetői, valamint számos olyan szakember, politikus és partnerszervezet, akik meghatározó módon járultak hozzá a huszonöt év önkormányzati munkájához, továbbá a MÖSZ működését, tevékenységét nagymértékben segítették.

Nem MÖSZ-tagok jelentkezését korlátozott létszámban, érkezési sorrendben  tudjuk fogadni.  

A konferencia programja

9.00 – Érkezés, Regisztráció (Királyi Kastély, Lovarda terem előtt)

Himnusz

9:30 – Köszöntő, nyitó előadás (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

9.50 – Filmvetítés (A MÖSZ 25 éve)

10.00 – A magyar önkormányzatok negyed százada kormányzati szemszögből (Farkasné dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium Önkormányzati helyettes államtitkára)

10.15 – A magyar- magyar kapcsolatok alakulása és lehetőségei (Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke)

10.30 – Az önkormányzatok törvényes működésének tapasztalatai (Renkó Zsuzsanna, az Állami Számvevőszék Számvevő igazgatóhelyettese, felügyeleti vezetője)

10.45 – Panelbeszélgetés a Magyar Országgyűlés pártjai képviselőivel (Moderátor: Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke)

11.45 – Kávészünet

12.00 – A 25 éves polgármesteri munka elismerése – Ünnepélyes díjátadás

12.45 – Összegzés (Dr. Gémesi György)

13.00 – Ebéd (Királyi Kastély)

A rendezvény időpontja: 2015. november 18.

A rendezvény helyszíne: Gödöllői Királyi Kastély, Lovarda terem

További információ: Sándor Zsuzsanna (mosz@godollo.hu, 06-20/569-4319)

Letölthető tartalmak:
- A konferencia programja 
- Jelentkezési lap 

 

 

 

 


Vissza