2024. június 19. Gyárfás napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

„Világpolitikai kérdések és kihívások, a menekültek és a migráció hatása Európára” – Konferencia Gödöllőn

Esemény

2015-09-14


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) második konferenciáját szervezi migrációs témakörben, idén a „Világpolitikai kérdések és kihívások, a menekültek és a migráció hatása Európára” címmel, 2015. szeptember 23-án, Gödöllőn. A rendezvényen az előadások mellett kérdésekre, hozzászólásokra is lesz lehetőség. A cél, hogy interaktív párbeszéd és tapasztalatcsere keretében az előremutató javaslatokat megvitassuk, kiemelve az EU tagállamok, köztük Magyarország és egyúttal a helyi önkormányzatok előtt álló összetett politikai és társadalmi-gazdasági kihívásokat a migrációval összefüggésben.A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) második konferenciáját szervezi migrációs témakörben, idén a „Világpolitikai kérdések és kihívások, a menekültek és a migráció hatása Európára” címmel, 2015. szeptember 23-án, Gödöllőn. A rendezvényen az előadások mellett kérdésekre, hozzászólásokra is lesz lehetőség. A cél, hogy interaktív párbeszéd és tapasztalatcsere keretében az előremutató javaslatokat megvitassuk, kiemelve az EU tagállamok, köztük Magyarország és egyúttal a helyi önkormányzatok előtt álló összetett politikai és társadalmi-gazdasági kihívásokat a migrációval összefüggésben.

A konferencia programja:

9.00 –  Érkezés, Regisztráció (Művészetek Háza, földszint)

9:30 – Köszöntő (Dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

9:40 – Menekültpolitika és határrendészeti kérdések Magyarországon (Simonné Dr. Berta Krisztina, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára)

10.10 – Európai helyzet, migráció kihívásai és lehetőségei (Prof. Dr. Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára)

10.40 – Kérdések, hozzászólások

11.15 – Kávészünet

11.30 – Európai és magyar menekültügy: mítoszok és valóság (Dr. Nagy Boldizsár Ph.D, az ELTE ÁJK Nemzetközi Jogi Tanszékének adjunktusa)

11.45 – Menekültügy helyi szinten (Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere)

12.00 – Menekültekkel összefüggő kérdések, rendészeti feladatok, fővárosi tapasztalatok és kihívások (Dr. Pető György, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója)

12.15 – Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában (Pálffy Károly, Bicske polgármestere)

12.35 – Hozzászólások, kérdések

13.15 – Összegzés (Dr. Gémesi György)

13.20 – Ebéd (Művészetek Háza)

A konferencia időpontja: 2015. szeptember 23.
A konferencia helyszíne: Gödöllői Művészetek Háza (2100 Gödöllő, Szabadság út 6.)

A rendezvényre a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni.

Letölthető tartalmak:

- Meghívó a konferenciára
- A konferencia programja
- Jelentkezési lap  


Vissza