2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Konferencia az állami, egyházi és önkormányzati szociális feladatok összehangolásáról

Hír

2015-10-20


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével az „Állam - Önkormányzat - Egyház: szociális feladatok összehangolása” címmel konferenciát szervez 2015. október 27-én, a Gödöllői Művészetek Házában. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a katolikus és az evangélikus egyház, illetve települési önkormányzatok képviselői tartanak előadásokat, majd konzultációra, tapasztalatcserére is lehetőség nyílik. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével az „Állam - Önkormányzat - Egyház: szociális feladatok összehangolása” címmel konferenciát szervez 2015. október 27-én, a Gödöllői Művészetek Házában. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a katolikus és az evangélikus egyház, illetve települési önkormányzatok képviselői tartanak előadásokat, majd konzultációra, tapasztalatcserére is lehetőség nyílik.

A konferencia programja:

9.00 – Érkezés, Regisztráció (Művészetek Háza, földszint)

9:30 –  Köszöntő (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

9:40 – Az állam, az egyház és a civil szervezetek együttműködése (Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára) (felkérés alatt)

10.00 – A Katolikus Egyház részvétele és szerepe a szociális szolgáltatások nyújtásában, egyházi programok (Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke – Magyar Katolikus Egyház)

10.20 – A közfoglalkoztatás szerepe a társadalmi integrációban, kihívások és jó gyakorlatok (Bodgán László, Cserdi polgármestere)

10.40 – Kérdések, hozzászólások

11.00 – Kávészünet

11.20 – Az Evangélikus Egyház szerepe szociális kérdésekben, jó gyakorlatok és egyházi programok (Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke)

11.40 – Magyarszéki program a társadalmi felzárkóztatásban, szociális kérdésekben tapasztalatok (Kárpáti Jenő, Magyarszék polgármestere)

12.00 – Kérdések, hozzászólások,

12.30 – Összegzés (Dr. Gémesi György)

12.40 – Ebéd (Erzsébet Királyné Étterem)


A konferencia időpontja: 2015. október 27.
A konferencia helyszíne: Gödöllői Művészetek Háza (Szabadság út 6. - 2100 Gödöllő)
További információ: Pecze Dániel (E-mail: pecze.daniel@gmail.com; tel: +36/28/529-137; mobil: +36/20/396 5171).

 

Letölthető tartalmak:
- A konferencia programja
- Meghívó polgármestereknek
- Jelentkezési lap
 


Vissza