2024. június 19. Gyárfás napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

A mindennapos testnevelés megvalósult modelljei - MÖSZ-konferencia Szolnokon

Esemény

2012-11-23


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) konferenciát rendez „Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében” címmel, december 5-én, Szolnokon. A rendezvényen önkormányzati, sport és oktatási szakemberek és az érintett minisztérium államtitkárai tartanak előadásokat a mindennapos testnevelés bevezetését érintő, eddig megvalósult gyakorlatokról, s azok alapján leszűrt tapasztalatokról.A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) konferenciát rendez „Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében” címmel, december 5-én, Szolnokon. A rendezvényen önkormányzati, sport és oktatási szakemberek és az érintett minisztérium államtitkárai tartanak előadásokat a mindennapos testnevelés bevezetését érintő, eddig megvalósult gyakorlatokról, s azok alapján leszűrt tapasztalatokról.

A MÖSZ kiemelten kezeli a sport, a testedzés és az oktatás, köznevelés kérdéskörét. A mindennapos testnevelés 2012 őszétől történt bevezetése, és ezzel párhuzamosan az iskolák államosítási folyamata sok kérdést vet fel. A MÖSZ továbbra is fontosnak tartja, hogy részt vegyen a jogszabályok figyelemmel kísérésében és véleményezésében, továbbá aktívan hozzájáruljon ahhoz, hogy minél több szakember, polgármester megismerhesse a jogszabályok alkalmazásának tapasztalatait.

A szövetség ennek érdekében a mindennapos testnevelés bevezetését érintő, eddig megvalósult gyakorlatok bemutatására, a tapasztalatok kicserélésére, a párbeszéd folytatására, konferenciát rendez, önkormányzati, sport és oktatási szakemberek és az érintett minisztérium államtitkárai részvételével, „Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében” címmel, december 5-én 10 órától, Szolnokon, a Városháza dísztermében.

A konferencia programja:

9:30 – Regisztráció
10:00 Megnyitó (Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Parlament Sport és Turizmus Bizottságának elnöke – Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke)
10:10 – A Kormányzat és az állami ágazati vezetés álláspontjának ismertetése, a mindennapos testnevelés eddigi tapasztalataival kapcsolatban (Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért felelős államtitkára)
10:30 – Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében (Dr. Hoffman Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára)
10: 50 – A mindennapos testnevelés és a diáksport (Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke)
11:05 – Kérdések, hozzászólások
11:30 – Szünet
11: 40 – A mindennapos testnevelés szolnoki modellje (Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit kft. ügyvezető igazgatója)
12: 00 – Hódmezővásárhely példája a mindennapos testnevelés bevezetésére (Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere)
12:20 – Gödöllő egészségnevelési programjában az edzéselvű testnevelés programcsomag bevezetése, szakmai bemutatása (Pecze Dániel, Gödöllő sportügyi tanácsnoka)
12:40 – Kérdések, hozzászólások
13:15 – Összegzés

A konferencia időpontja: 2012. december 5. 10, 00 – 13,30 óra
A konferencia helyszíne: a szolnoki Városháza Díszterme (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.)
Regisztráció: 2012. november 29-ig a 28 /529-254-es faxszámon vagy a
mosz@godollo.hu e-mail címen.
További Információ: Pecze Dániel (20/503-9924), Pelyhe József (20/823-1408)

Jelentkezési lap a "Mindennapos testneveles az új köznevelesi törvény tükreben cimű konferenciara.DOC


Vissza