2024. április 24. György napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Elnöki köszöntő


Tisztelt Látogató!

 

Dr. Gémesi György 

 

Köszöntöm Önöket a Magyar Önkormányzatok Szövetsége megújult honlapján. Célunk, hogy a világháló segítségével a szakmai álláspontok és hírek mellett a folyamatosan bővülő hazai és uniós ismeretekkel, információkkal, letölthető dokumentumokkal közelebb hozzuk, interaktívabbá tegyük tagjaink, az önkormányzati tisztviselők, polgármesterek, képviselők és minden érdeklődő polgár számára a MÖSZ tevékenységeit és hasznosítható információkkal segítsük az önkormányzatok munkáját.

A MÖSZ jelenleg az egyetlen hatékony érdekképviseleti szövetség, az önkormányzatiság védelme érdekében egyedüliként tesz meg mindent és dolgozik azért, hogy az önkormányzati értékek és érdekek megmaradjanak. Fontos számunkra a hitelesség és a szakmai pontosság az önkormányzatok, a helyi lakosság és közösség életét befolyásoló kormányzati döntéshozatalban tervezett intézkedésekre, jogszabályi kezdeményezésekre adott önkormányzati válaszok, álláspontok megfogalmazása során.

A cselekvések hatékonyságának és ismertségének biztosításához valamennyi szereplő részvétele szükséges, amely csak akkor valósul meg, ha a helyi önkormányzatok valódi partnerekként és nem csupán közvetítőként lépnek fel, ezért Szövetségünk elengedhetetlennek tartja hozzájárulni a többszintű kormányzás gyakorlati megvalósításához egy demokratikus rendszer jól működése érdekében.

A MÖSZ az egyetlen olyan önkormányzati szövetség hazánkban, amelynek a falvaktól, községektől a városokon át Budapest kerületeiből és a megyei önkormányzat részéről is vannak tagjai, akik fontosnak érzik, hogy Szövetségünkben együttműködve alakuljanak ki és váljanak láthatóvá a kérdéskörökben megfogalmazott önkormányzati álláspontjaink és az Európai Unió egyik alapvető értékeként elismert önkormányzatiság védelme jegyében működjünk.

Magasan képzett szakértőkkel, uniós tapasztalatokkal rendelkező csapatunkkal napjaink felgyorsult világában az internet közreműködésével is szeretnénk közvetíteni, bővíteni és fejleszteni az információk tárházát Önöknek.

Hasznos időtöltést, eredményes böngészést kívánok honlapunkon minden érdeklődőnek!


Dr. Gémesi György
elnök