2024. június 19. Gyárfás napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Magyar Falu Program konferencia 2019.04.10. Gödöllő

Hír

2019-04-11


Elindult a Magyar Falu fejlesztését szolgáló országos program.

Ennek kapcsán került megrendezésre Gödöllőn a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Magyar Faluszövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége közös rendezésében a kistelepülések jövőjét érintő fejlesztések bemutatását, a program elemeit és a programhoz kapcsolódó önkormányzati szövetségi javaslatokat ismertető szakmai rendezvény.Elindult a Magyar Falu fejlesztését szolgáló országos program.

Ennek kapcsán került megrendezésre Gödöllőn a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Magyar Faluszövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége közös rendezésében a kistelepülések jövőjét érintő fejlesztések bemutatását, a program elemeit és a programhoz kapcsolódó önkormányzati szövetségi javaslatokat ismertető szakmai rendezvény.

 

Az ország minden részéből nagy számban érkeztek résztvevők, akik hasznos ismereteket szerezhettek a témában és program visszásságait is megbeszélhették a terület szakembereivel.

 

Egyetértés volt abban, hogy a falvak, olyan lokális erőteret jelentenek az ország fejlődése szempontjából, ami megkerülhetetlen és mozgatórugója a gazdasági-társadalmi fejlődésnek.

 

A szakmai program kísérő eseményeként szakkiállításon találkozhattak a polgármesterek az önkormányzatoknak szolgáltató cégek képviselőivel.

 

Végül az A- STIHL Kft gépbemutatóját nézhették meg a résztvevők és Villány Polgármestere, Takáts Gyula  volt az a szerencsés, aki a beépített akkumulátoros sövénynyíró gépet hazavihette. 

 

Az érdeklődők megtekinthetik az előadások anyagait, továbbá a rendezvény képeit is láthatják.

 

Magyar Falu konferencia programja

 

Előadások letölthető anyagai:


Szabó Gellért előadása

Pergő Margit előadása

Varga Péter előadása

Dr. Gyergyák Ferenc előadása

 

Képek a rendezvényről

 

Gépbemutató képei

 Vissza