2021. december 5. Vilma napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Vidékfejlesztési konferenciát rendez Gödöllőn a MÖSZ

Esemény

2014-05-25


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2014 áprilisában és májusában „Háztáji gazdálkodás és öngondoskodás, helyi termelés kapcsolata az értékesítéssel, de kiváltképp a közétkeztetéssel” címmel konferencia sorozatot rendez a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, pályázatokról, jó gyakorlatokról a polgármesterek számára. A konferencia sorozat legközelebbi állomása május 28-án, a Pest megyei Gödöllőn lesz. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2014 áprilisában és májusában „Háztáji gazdálkodás és öngondoskodás, helyi termelés kapcsolata az értékesítéssel, de kiváltképp a közétkeztetéssel” címmel konferencia sorozatot rendez a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, pályázatokról, jó gyakorlatokról a polgármesterek számára. A konferencia sorozat legközelebbi állomása május 28-án, a Pest megyei Gödöllőn lesz.

A konferencia programja:

10:00 – Megnyitó (Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke)

10:10 – Háztáji gazdálkodás és öngondoskodás, helyi termelés kapcsolata az értékesítéssel, de kiváltképp a közétkeztetéssel (Dr. Gombos Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályának főosztályvezetője)

10:35 – Háztáji gazdálkodás – önellátás – közfoglalkoztatás lehetőségei Magyarországon (Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem dékánja)

11:00 – Közfoglalkoztatással kapcsolatos 2014. évi aktualitások (Lőrincz Leó, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási főtanácsadója)

11:25 – Kávészünet

11:40 – Öngondoskodástól a Bocskai Koronáig (Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere)

12:05 – BioSzentandrás – a közösség által felépített jövő (Varga Péter szakmai vezető, Hernádszentandrás)

12:30 – Kérdések, észrevételek

13:00 – Ebéd

A konferencia időpontja: 2014. május 28.

A konferencia helyszíne: Gödöllő, Művészetek Háza (Gödöllő, Szabadság tér 6.)

Letölthető tartalmak: 

Program Gödöllő 2014-05-28 


Vissza