2024. április 24. György napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Vidékfejlesztési konferencia-sorozatot indított a MÖSZ

Hír

2015-03-09


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) álláspontja szerint Magyarország társadalmi és gazdasági felemelkedésének egyik legfontosabb feltétele a vidék fejlődése, ami nem képzelhető el a munkahelyek számának bővítése, kistelepülések önellátó- és népességmegtartó képességének fokozása nélkül. Ezt a célt kívánja szolgálni a MÖSZ legújabb konferencia-sorozata is, amely a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekkel, pályázatokkal, jó gyakorlatokkal ismerteti meg a polgármestereket szerte az országban.A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) álláspontja szerint Magyarország társadalmi és gazdasági felemelkedésének egyik legfontosabb feltétele a vidék fejlődése, ami nem képzelhető el a munkahelyek számának bővítése, kistelepülések önellátó- és népességmegtartó képességének fokozása nélkül. Ezt a célt kívánja szolgálni a MÖSZ legújabb konferencia-sorozata is, amely a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekkel, pályázatokkal, jó gyakorlatokkal ismerteti meg a polgármestereket szerte az országban.

A MÖSZ régóta elkötelezett a vidékfejlesztés ügye iránt, amit számos ilyen témájú rendezvényen megtapasztalhattak már a településvezetők. Ennek szellemében indult útjára az idei tavaszi konferencia-sorozat is, melynek keretében többek között Tiszanánára, Kistokajba, Szentpéterszegre, Szentkirályra, Szarvasra, Szolnokra, Tamásiba és Etyekre látogatnak el május végéig a szövetség szakemberei, hogy a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktualitásokról, pályázati lehetőségekről tájékoztassák az egybegyűlteket.

A konzultációk során olyan, a vidék Magyarországát leginkább foglalkoztató témák kerülnek terítékre, mint a vidékstratégia, az aktuális pályázatok, a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségek, a helyi készítésű termékek, a fenntartható településüzemeltetés, a megújuló energiaforrások alkalmazása, illetve az önellátás és az öngondoskodás. Az előadók között lesznek az érintett minisztériumok képviselői és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensei is, akik első kézből tudnak válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Partnerek:
- Magyar Faluszövetség 
- Klímabarát Települések Szövetsége
- Belügyminisztérium
- Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
- Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága 

 


Vissza