2024. október 26. Dömötör napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Tájékoztató a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség munkájáról

Hír

2012-11-21


Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, valamint Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatót tartott a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség közgyűlésének munkájáról 2010. június 2-án, Pécsett. Dr. Páva Zsolt elmondta, hogy szívesen biztosítottak helyszínt a közgyűlés megtartására, Pécs számára ugyanis különösen fontos a nemzetközi kapcsolatok erősítése, területfejlesztési és regionális együttműködések kialakítása. 



Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatót tartott a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség közgyűlésének munkájáról 2010. június 2-án, Pécsett. Dr. Páva Zsolt elmondta, hogy szívesen biztosítottak helyszínt a közgyűlés megtartására, Pécs számára ugyanis különösen fontos a nemzetközi kapcsolatok erősítése, területfejlesztési és regionális együttműködések kialakítása. 

Páva Zsolt örömét fejezte ki továbbá amiatt, hogy az Országgyűlés által alkotott, a magyar nemzet egységét kifejező törvény megalkotása után néhány nappal a gyakorlati tennivalók kérdéseiről Pécsen tanácskoznak a Szövetség tagjai.

Gémesi György ismertette a Szövetség megalakulásának célját és körülményeit. A Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség létrehozását az indokolta, hogy az alapító egyesületek, szövetségek országainak területén lévő települések és térségek önkormányzatainak érdekeit minél nagyobb hatékonysággal sikerüljön megjeleníteni, együttműködésüket előmozdítani és a határokon átnyúló közös célok megvalósítását segíteni a helyi önkormányzatok EU kartájában megfogalmazott elvek szellemében.

A szövetség elnöke Gémesi György, tiszteletbeli elnöke Duray Miklós, alelnökei: Bunford Tivadar (Szerbia) és Dr. Kvarda József (Szlovákia). A közgyűlést a Pécsett működő Magyar-Horvát Térségi Szövetség Egyesület és a Pannon Területfejlesztési Egyesület kezdeményezésére tartották 2010-ben Európa Kulturális Fővárosában.

A szövetség további célkitűzéseiről, munkájáról a Magyar Polgármesterek VIII. Világtalálkozójának második napján tart előadást Duray Miklós, a szövetség alelnöke.

  


Vissza