2024. március 2. Lujza napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Rászorulók három Mercedesszel? – Az önkormányzatoknak nincs joguk ellenőrizni, hogy valóban rászoruló-e, aki ingyen étkezik

Hír

2015-11-06


Idén szeptembertől 320 ezer gyerek ehet ingyen a menzán, ami jó hír a több ezret spóroló szülőknek, de akár több tíz millió forintos teher az önkormányzatoknak. Gödöllő polgármestere, Gémesi György szerint több sebből is vérzik a jogszabály. A minisztérium egyelőre hallgat – írja a Magyar Nemzet Online.Idén szeptembertől 320 ezer gyerek ehet ingyen a menzán, ami jó hír a több ezret spóroló szülőknek, de akár több tíz millió forintos teher az önkormányzatoknak. Gödöllő polgármestere, Gémesi György szerint több sebből is vérzik a jogszabály. A minisztérium egyelőre hallgat – írja a Magyar Nemzet Online.

Idén szeptembertől 320 ezer bölcsődés és óvodás étkezhet ingyen a menzán – hirdeti büszkén „A magyar reformok működnek” című kormánybrosúra, amelyet a magyar családok többsége az elmúlt időszakban megtalálhatott a postaládájában. A kedvezményben részesülő családok természetesen örülnek, mert a törvénymódosításnak köszönhetően gyerekenként akár tíz-tizenötezer forintot is megspórolhatnak havonta.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségénél (MÖSZ) már nem ekkora az öröm, egyetértenek ugyan a rászorulók támogatásával, de szerintük a módosítás túl magasan szabja meg azt a jövedelmi határt, amely alatt térítésmentesen étkezhetnek a gyerekek. A szervezet szerint ezen túl is több sebből vérzik a jogszabály.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: MNO


Vissza