2024. április 26. Ervin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Nyomozás hűtlen kezelés miatt

Hír

2012-09-20


Hűtlen kezelés miatt a Baranya megyei főkapitányságon indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián résztvevő megyei önkormányzati elnökök ügyében- adta hírül 2012. január 17-én az MTI.



Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában kedd este elhangzottak szerint a nyomozást a múlt év végén rendelték el, miután két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett amiatt, hogy az utazást közpénzből fizették. Az Európai Régiók Közgyűlésén tizenkét megyei önkormányzati elnök vett részt.
A Krónikában megemlítették, hogy a tizenkét közgyűlési vezető - többeket családtagjuk, illetve más is elkísért -  az európai roma stratégiáról tárgyalt tavaly novemberben az Azori-szigeteken rendezett konferencián.
Az utat a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette.
 A Magyar Önkormányzatok Szövetsége az ügy kirobbanásakor is nyilatkozta, olyan, hogy Páneurópai Roma Stratégia nincs. Létezik azonban az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága által is tárgyalt Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Uniós Keretrendszere, ami a Magyar Önkormányzatok Szövetsége honlapján is elérhető.
 A MÖSZ 2011. december 16-án kelt nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy a Régiók Bizottsága december 14-én fogadta el a "A Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Uniós keretrendszere 2020-ig"  véleményét, melyet az Európai Unió  bizottsága  hasonló címen 2011 április 5-én elfogadott  közleményével  kapcsolatosan fogalmazott meg (COM 2011 173). A bizottság közleményével kapcsolatban emlékeztetett a magyar elnökség idején elfogadott tanácsi következtetésekre (2011/c  258/04), ami  iránymutatásul szolgál a tagállamok saját roma integrációs stratégiájának elkészítéséhez.
Az Európai Régiók Közgyűlésének elnöksége által tárgyalt és elfogadott Páneurópai Romastratégia munkacímet viselő tanulmány nem tartozik azok közé, amelyek az unió hivatalos álláspontját tükrözik.
A MÖSZ nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra is: az Azori-szigeteken rendezett Európai Régiók Közgyűlésének konferenciáján, a szervezet hivatalos honlapja alapján a hivatalos napirendi pontok között nem szerepelt az említett tanulmány, illetve ezzel kapcsolatosan  a Páneurópai Romastratégiával kapcsolatosan magyar előadó nem szólalt fel.


Vissza