2024. április 24. György napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Négy kategóriában lehet pályázni A Holnap Városáért Díjra

Hír

2015-06-05


Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Más-más természeti gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, a települések más-más módon, válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé. Közös érdek a magasabb életminőség elérése. Ehhez ösztönző erő, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj, amelyre idén négy kategóriában pályázni. Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Más-más természeti gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, a települések más-más módon, válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé. Közös érdek a magasabb életminőség elérése. Ehhez ösztönző erő, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj, amelyre idén négy kategóriában pályázni.

Pályázati kategóriák:

a.) A Fenntartható Városáért
b.) A Zöld városáért (külön önkormányzatok, külön cégek) 
c.) Üzlet a városért
d.) A Művészet, a Kultúra, az Örökség megőrzéséért 

A 2014. év díjazottjai Budaörs Város Önkormányzata, Gödöllő Város Önkormányzata, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Alcoa-Köfém Kft., a Cívis Ház Zrt., Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és Mezőhegyes Város Önkormányzata voltak.

A Bíráló Bizottságot 2015-ben is a fenntartható városmodellhez kapcsolódó különböző szakterületek vezető szakemberei alkotják. A bizottság elnöke Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke. A főpartner 2015-ben is az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága.

Regisztrációs határidő: 2015. július 01.

A további részletek és jelentkezési feltételek itt olvashatók.

Egyéb információ: +361-352-0957


Vissza