2024. június 19. Gyárfás napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

MÖSZ - Nemzeti Vágta együttműködés

Hír

2012-10-14


Gémesi György polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke és Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágtát lebonyolító Lovashow Kft., s egyben a Magyar Lovas Szövetség elnöke együttműködési megállapodást írt alá szeptember 6-án. A MÖSZ ebben vállalja, hogy népszerűsíti, és tagjai között propagálja a rendezvényt, ezáltal direkt nevezést generálva az eseményre. A Nemzeti Vágta szervezői a MÖSZ által nevezett települések részére kiemelt megjelenést biztosítanak a budapesti eseményen.Gémesi György polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke és Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágtát lebonyolító Lovashow Kft., s egyben a Magyar Lovas Szövetség elnöke együttműködési megállapodást írt alá szeptember 6-án. A MÖSZ ebben vállalja, hogy népszerűsíti, és tagjai között propagálja a rendezvényt, ezáltal direkt nevezést generálva az eseményre. A Nemzeti Vágta szervezői a MÖSZ által nevezett települések részére kiemelt megjelenést biztosítanak a budapesti eseményen.

A Nemzeti Vágta a magyar lovas hagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe, melyet 2008 óta minden évben megrendeznek. A többnapos eseményen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, valamint a különböző korok lovasságának bemutatása. Az esemény központi eleme természetesen a névadó Nemzeti Vágta, melyre minden esztendőben több mint száz település nevezi be a lovát és lovasát.

A vágtára jelentkezhet minden magyar önkormányzat, határon túli közösség, de akár magánszemély is. A verseny fődíja 30 millió forint, melyet a győztes ló nevezője kap; a győztes lovas Arany Sarkantyút kap, az őt benevező önkormányzat pedig öt millió forintot, és egy évre megkapja a Nemzeti Vágta Vándorszablyáját.

  


Vissza