2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Miért van szükség az újabb helyi adók kivetésére? – Gémesi György a Gazdasági Rádióban

Hír

2015-01-27


Egyre több feladatot bíz az állam az önkormányzatokra, a forrás viszont egyre kevesebb. Új adók kivetése jelenthetné a megoldást, de a lakosság már nem bírja a terheket. Sok településen emelték idén az idegenforgalmi adót, hogy legalább néhány lyukat befoltozhassanak a költségvetésen. A Gazdasági Rádió arról kérdezte Gémesi Györgyöt, Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökét, miért van szükség az újabb helyi adók kivetésére, illetve hogy milyen pénzügyi év előtt állnak az önkormányzatok.Egyre több feladatot bíz az állam az önkormányzatokra, a forrás viszont egyre kevesebb. Új adók kivetése jelenthetné a megoldást, de a lakosság már nem bírja a terheket. Sok településen emelték idén az idegenforgalmi adót, hogy legalább néhány lyukat befoltozhassanak a költségvetésen. A Gazdasági Rádió arról kérdezte Gémesi Györgyöt, Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökét, miért van szükség az újabb helyi adók kivetésére, illetve hogy milyen pénzügyi év előtt állnak az önkormányzatok.

A Balaton melletti üdülőhelyeken és több turisztikailag jelentős városban kérnek több pénzt az odalátogatóktól a tavalyihoz képest. Gyöngyösön például a lehetséges maximumra, éjszakánként 505 forintra emelték az idegenforgalmi adót. A legnagyobb mértékben Győr emelt.

Hogy miért van szükség az újabb és újabb helyi adók kivetésére, illetve hogy milyen pénzügyi év előtt állnak az önkormányzatok, arról Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét Kristóf Gábor kérdezte a Gazdasági Rádióban.

A beszélgetés itt hallgatható meg: http://gazdasagiradio.hu/cimlap/hova-tunnek-az-onkormanyzati-penzek-3221

Forrás: Gazdasági Rádió


Vissza