2024. március 28. Gedeon, Johanna napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Megjelent az RRF-1.1.2 kódszámú „Bölcsődei nevelés fejlesztése” című pályázati felhívás.

2021-11-29


A felhívás által egy újabb 50 milliárd forintos pályázati keret nyílt meg az új bölcsődét, mini bölcsődét, vagy családi bölcsődét tervező háromezer lakosú, vagy annál több lakossal rendelkező települések helyi önkormányzatai, országos- és helyi nemzetiségi önkormányzatai, valamint az érintett települések egyházai számára.

 



Pályázni lehet új ingatlan építésére, mind új bölcsődei, mini bölcsődei, családi bölcsődei férőhelyek létrehozására, de a támogatás igényelhető meglévő ingatlan átalakítására vagy bővítésére is, amennyiben az, új férőhelyek létrehozásával is együtt jár.

A projekt tervezése és a szakmai kivitelezés során a Családbarát Magyarország Központi Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Lechner Tudásközpont ingyenesen segítik a pályázók munkáját. A Lechner Tudásközpont bölcsőde-mintaterv katalógusában, a www.bolcsodemintaterv.hu oldalon a pályázók olyan mintatervekhez és segédletekhez férhetnek hozzá, amelyeket felhasználhatnak az új bölcsődék kialakítása során.

A pályázat keretében a 2020. február 1-jét követően keletkezett költségek is elszámolhatóak, azaz már megkezdett bölcsődei beruházások finanszírozására is nyújtható be pályázat.

A támogatási kérelmeket 2021. november 12 és 2022. január 5. között lehet benyújtani a palyazat.gov.hu felületen.


Vissza