2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Megjelent az ASP csatlakozási konstrukciós pályázat és a kapcsolódó kormányrendelet

Hír

2016-08-30


Megjelent a „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című (KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 kódszámú) módosított felhívás és kihirdetésre került az önkormányzati ASP rendszerről szóló kormányrendelet. A „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázat támogatására rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 8,50 milliárd forint.Megjelent a „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című (KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 kódszámú) módosított felhívás és kihirdetésre került az önkormányzati ASP rendszerről szóló kormányrendelet. A „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázat támogatására rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 8,50 milliárd forint.

Az önkormányzati oldal bevonásával a nyáron történt további megbeszélések során írásban a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) is folyamatosan megküldte a következetes álláspontját a különböző tartalmú tervezetekhez.

Az önkormányzati ASP kormányrendelet értelmében a csatlakozás módja alapértelmezésben a rendszercsatlakozás, és ez alól csak nagyon kevés esetben enged eltérést a szabályozás, az e-közigazgatásért felelős miniszter (belügyminiszter) nem hatósági jogkörben kiadott egyedi hozzájárulása esetén. Emellett a hagyatéki leltárrendszer is bekerül a szakrendszerek közé.

A módosított pályázat megtalálható ITT található, dokumentumai alább letölthetők:

Letölthető tartalmak:
- Módosított csatlakozási konstrukció az ASP kiterjesztéséhez 
- Változások jegyzeke 
- ASP a Magyar Közlönyben
- 2013.évi L. törv. az önkormányzatok információbiztonságáról
Vissza