2024. április 24. György napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Magyarország másodszor is beköltözik a WestEndbe – Interaktív címerkiállítás és országos nyereményjáték a MÖSZ támogatásával

Hír

2015-07-08


Több mint 400 magyar település címere tekinthető meg azon az interaktív címerkiállításon, amely 2015. július 8-án nyílt meg a WestEnd City Centerben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) együttműködésével szervezett II. Címerkiállítást Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Gémesi György, a MÖSZ elnöke nyitotta meg hazánk „legforgalmasabb piacterén”. A kiállítás kísérőrendezvényeként izgalmas, országos nyereményjátékot is indul.Több mint 400 magyar település címere tekinthető meg azon az interaktív címerkiállításon, amely 2015. július 8-án nyílt meg a WestEnd City Centerben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) együttműködésével szervezett II. Címerkiállítást Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Gémesi György, a MÖSZ elnöke nyitotta meg hazánk „legforgalmasabb piacterén”. A kiállítás kísérőrendezvényeként izgalmas, országos nyereményjátékot is indul.Gémesi György a MÖSZ nevében köszönti a címerkiállítás megnyitóján résztvevőket

„Tavalyi címerkiállításunk nagy sikere után elhatároztuk, hogy idén ismét alkalmat biztosítunk a magyar településeknek, hogy bemutatkozhassanak a Westend City Centerben. Ez azért is nagy lehetőség, mert a bevásárlóközpontban évente 20 millió ember fordul meg, akiknek valószínűleg nem lenne alkalmuk személyesen ellátogatni a kiállító településekre” – ismertette nyitóbeszédében
Prosits Attila, a Westend City Center ügyvezető igazgatója. „Itt azonban a tárlat látogatói nemcsak a címereket tekinthetik meg, de a mellettük elhelyezett QR kódokat okostelefonjukkal leolvasva a település múltjával, jelenével, turisztikai látványosságaival, programjaival, sőt a címerek történetével is megismerkedhetnek. Ez utóbbiak annyira izgalmasak, hogy sokszor otthon a gyermekeimnek is ezek közül kell felolvasni esti mese helyett” – tette hozzá Prosits Attila.

„Ahogy Magyarországnak a Szent Korona, úgy egy-egy településnek a címer jelenti az identitás legfontosabb szimbólumát, egy ilyen kiállítás pedig ünnepnap a hétköznapok gondjai, problémái közepette, ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége idén is örömmel vett részt a rendezvény koordinálásában” – mondta Gémesi György. A MÖSZ elnöke örömét fejezte ki, hogy tavaly, a közel 300 kiállított címer melletti QR kódot 260 ezren töltötték le, ami településenként körülbelül ezer letöltést jelent, s ez a szám idén bizonyára még magasabb lesz, hiszen most 400 fölé emelkedett a kiállított címerek száma.

A köszöntőket követően a kiállításon résztvevő települések hagyományőrző produkcióit – a Gyúrói Dalolók hangversenyét, az Ózdi Néptánc Egyesület táncműsorát, valamint a Szajla községből érkezett Nagy Krisztina palóc dalait – hallgathatták meg az egybegyűltek.

A megnyitón elhangzott, hogy a kiállítás részeként egy három hónapig tartó országos nyereményjáték is indul. A játék lényege, hogy a tablókon kiállított címereken és QR kódokon felül kiemelésre került kinagyítva 87 címer, valamint külön határon túli településnév, amelyeket egy rendező elv köt össze. A játékban résztvevőknek azt kell kitalálni, hogy mi az, ami „összeköti” ezeket a településeket. A játékban bárki részt vehet, akár interneten keresztül is. A WestEnd City weboldalán (www.westend.hu) megtalálható a „Címerkiállítás nyereményjáték” blokk és a játék leírása, s innen a játék online felülete is elérhető. Minden játékban résztvevő egyúttal Lufhansa utalványt is kap.

A Címerkiállítás egy évig, 2016 nyaráig látható a WestEnd City II. emeletén. A rendezvény részeként induló játék pedig 2015. szeptember első feléig tart és szeptember 18-án sorsolják ki a nyereményeket. A fődíj választható helyszínnel két személyre szóló Lufthansa retúr repülőjegy Európába, ahová menetrendszerű járata van a Lufthansanak. Emellett értékes WestEnd vásárlási utalványok is szerepelnek a nyeremények között.

A MÖSZ honlapján is megtalálhatóak lesznek további részletes információk a Címerkiállításról és a játékról.

Az eseményen készült videó itt tekinthető meg.

moszlap.hu

 


Vissza