2024. május 8. Mihály napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Lezárult a 2016-os Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program

Hír

2016-11-22


Tizenegy önkormányzat pályázata kapott elismerést 2016. november 17-én, a Belügyminisztériumban megtar- tott ünnepi záró konferencián, ahol kihirdették a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok idei nyerteseit. Ebben az évben a közfoglalkoztatási témakörön túl, két új területen is – A roma nők társadalmi szerepvállalásának jó példái és Az önkormányzatok és a helyi polgárőrség együttműködése témában – pályázhattak az önkormányzatok.



Tizenegy önkormányzat pályázata kapott elismerést 2016. november 17-én, a Belügyminisztériumban megtartott ünnepi záró konferen- cián, ahol kihirdették a Legjobb Önkormányzati Gyakor- latok idei nyerteseit. Ebben az évben a közfoglalkoztatási témakörön túl, két új területen is – A roma nők társadalmi szerepvállalásának jó példái és Az önkormányzatok és a helyi polgárőrség együttműködése témában – pályázhattak az önkormányzatok.

A program megvalósításában részt vett három országos önkormányzati szövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), a Magyar Faluszövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), továbbá az Európa Tanács, a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a két minisztérium anyagilag is támogatta a programok megvalósítását.

A beérkezett 43 pályázat közül, a döntőben végül 11 önkormányzat pályázatát díjaztuk. Témakörönként az alábbi önkormányzatok pályázatai részesültek elismerésben, köztük többen Szövetségünk tagjai. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

Legjobb közfoglalkoztatási gyakorlatok
(A Belügyminisztérium támogatásával)
1. díj: Tiszagyulaháza – 4 millió Ft
2. díj: Polgár – 3 millió Ft
3. díj: Hajdúsámson, Komló, Trizs – 2 millió Ft

„Családért és közösségért – A Roma nők társadalmi szerepvállalásának jó példái
(Az EMMI támogatásával)
1. díj: Szarvas – 1,2 millió Ft
2. díj: Hídvégardó – 800 ezer Ft
3. díj: Uszka – 500 ezer Ft

Helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése
(A Belügyminisztérium támogatásával)
1. díj: Nagyhegyes – 1,2 millió Ft
2. díj: Budapest, XIII. kerület – 1 millió Ft    
3. díj: Mórahalom – 800 ezer Ft

moszlap.hu   


Vissza