2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Legszebb konyhakertek

Hír

2017-03-01


Kovács Szilvia ötletgazda - Karcag város alpolgármestere - „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban való részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének Önkormányzatait/Szervezeteit/Egyesületeit! A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.Minél több településen szeretnék „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtenék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját technikákat alkalmaznak, amellyel egészséges zöldségek-gyümölcsök termesztésére képesek.

 

Csatlakozásra hívunk minden határon innen és határon túl lévő település önkormányzatát, szervezetét vagy akár magánszemélyét, akik kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy részesei legyenek e programnak: településükön meghirdessék „A legszebb konyhakertek” versenyt, összegyűjtsék a jelentkezéseket, lezsűrizzék a nevezett kerteket, majd a kategóriák első helyezettjei közül a legszebbeket jelöljék Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

 

A programmal szeretnénk a kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem; a díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket; a kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példáként állítani, konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, minél több embernek átadni.

 

A birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy unokáink is megismerjék milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

 

Az országos programhoz való csatlakozáshoz szükséges Szándéknyilatkozat és tájékoztató anyagok letölthetők a program weboldaláról: www.alegszebbkonyhakertek.hu

 

Az elmúlt években a települési verseny szervezését önkormányzatok, különböző civil szervezetek, Kertbarát Körök, Leader HACS-ok, IKSZT-ek, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, és néhány településen magánszemélyek vállalták magukra.

 

2016. évben 318 település közel 15.000 kertművelője vett részt a programban. 2017-BEN VÁRJUK SZERETETTEL AZ ÖNÖK TELEPÜLÉSÉNEK CSATLAKOZÁSÁT IS!

 

Csatlakozási határidő: 2017. március 20.


Kovács Szilvia – Karcag város alpolgármestere ötletgazda, országos programigazgató Telefon: +36-30/9854-106

Web: www.alegszebbkonyhakertek.hu

E-mail: legszebbkonyhakertek@gmail.com

Letölthető:
Szándéknyilatkozat
Tájékoztató 


LEGYEN ZÖLDSÉGES/GYÜMÖLCSÖS KERT MAGYARORSZÁG MINDEN BALKONJÁN, UDVARÁN ÉS KERTJÉBEN!


Vissza