2024. szeptember 8. Mária, Adrienn napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Kimentik az adósságból a gazdagabb településeket is – Gémesi György az ATV-ben

Hír

2014-01-24


Az önkormányzati adósságkon- szolidáció helyes döntés volt, hiszen az elmúlt 10-12 év 1000 milliárdos forráskivonása miatt jelentős hitelfelvételre kényszerültek az önkormányzatok kötelező feladataik ellátásához, illetve, hogy az uniós projektjeikhez önrészt biztosíthassanak. Más kérdés, hogy a konszolidációt a hitelek átvilágításnak kellett volna megelőznie – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2014. január 24-én az ATV Start „Híróra” című műsorában. 



Az önkormányzati adósságkon- szolidáció helyes döntés volt, hiszen az elmúlt 10-12 év 1000 milliárdos forráskivonása miatt jelentős hitelfelvételre kénysze- rültek az önkormányzatok köte- lező feladataik ellátásához, illetve, hogy az uniós pro- jektjeikhez önrészt biztosíthassanak. Más kérdés, hogy a konszolidációt a hitelek átvilágításnak kellett volna megelőznie – mondta Gémesi György, a Magyar Önkor- mányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2014. január 24-én az ATV Start „Híróra” című műsorában.

Gémesi György szerint az önkormányzati szféra teljesörű hitelkonszolidációja és a további hitelfelvételek korlátozása miatt minimális az újabb eladósodás lehetősége, kivéve azoknál a településeknél, ahol a saját bevételek nem elégségesek a kötelező feladatok finanszírozására. A MÖSZ elnökével folytatott beszélgetésben szó esett még az ősszel hatályba lépő új közétkeztetési rendelet esetleges következményeiről, valamint a közterületi ételosztás problémáiról, s az ehhez kapcsoló politikai felhangokról is.

A beszélgetés itt hallgatható meg:

http://www.atv.hu/videok/video-20140124-kimentik-az-adossagbol-a-leggazdagabb-telepuleseket


Vissza