2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Jókai Anna kapta az idei Magyar Szabadságért-díjat

Hír

2014-06-20


Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, költő vehette át idén a Magyar Szabadságért díjat. A díjátadó ünnepségre 2014. június 19-én, a Gödöllői Kastély dísztermében került sor. A 2000-ben alapított Magyar Szabadságért-díjat olyan személyiségek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben nagymértékben hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, alkotásaikkal, tevékenységükkel a magyarság megmaradását szolgálják.Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, költő vehette át idén a Magyar Szabadságért díjat. A díjátadó ünnepségre 2014. június 19-én, a Gödöllői Kastély dísztermében került sor. A 2000-ben alapított Magyar Szabadságért-díjat olyan személyiségek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben nagymértékben hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, alkotásaikkal, tevékenységükkel a magyarság megmaradását szolgálják.Jókai Anna: Talán azért is kaptam, mert nem csak szeretem a szabadságot, hanem tisztelem is”

A díjat Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriumának elnöke, és Koltai Gábor rendező, a kuratórium tagja adta át, aki egyben méltatta is a kitüntetettet.

Mint mondta, az elmúlt évtizedek többszörösen összekuszált értékrendű, érték vesztett világában különösen nagy szükség van az olyan mélyen érző, tenni akaró, hazájukat szerető, szilárd értékrenddel felruházott emberekre, mint Jókai Anna. Ők segítenek rátalálni a helyes útra, és szellemi igazodási pontokat állítanak fel.

A díj átvételét követően Jókai Anna úgy fogalmazott, hogy számára ez a díj azért is fontos, mert szeretetből kapta. „Nem csak protokoll, hanem észrevették, hogy él ebben az országban valaki, aki életét arra tette fel, hogy próbáljon segíteni…Talán azért is kaptam, mert nem csak szeretem a szabadságot, hanem tisztelem is” – mondta.

Forrás: Gödöllő Városi Hírportál

 

 


Vissza