2024. június 19. Gyárfás napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Javaslatok Polgármesteri Ezüstlánc és Arany Pecsétgyűrű-díjra

Hír

2012-10-14


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) idén a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett ünnepi konferencia keretében szeretné átadni a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez kimagaslóan hozzájáruló hazai és határon túli magyar polgármesterek tevékenységének elismerésére alapított Polgármesteri Ezüstlánc- és Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjakat, ezért várja tagönkormányzatai javaslatait a kitüntetésre méltó településvezetők személyére vonatkozóan.A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) idén a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett ünnepi konferencia keretében szeretné átadni a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez kimagaslóan hozzájáruló hazai és határon túli magyar polgármesterek tevékenységének elismerésére alapított Polgármesteri Ezüstlánc- és Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjakat, ezért várja tagönkormányzatai javaslatait a kitüntetésre méltó településvezetők személyére vonatkozóan.

A MÖSZ a Millennium évében alapította, és azóta adományozza minden évben a Polgármesteri Ezüstlánc-díjat egy anyaországi és egy határon túli polgármesternek. A díj a legrangosabb hazai elismerés az önkormányzatiság fejlesztéséhez kimagaslóan hozzájáruló, kiemelkedő munkát végző polgármesterek számára. Az Arany Pecsétgyűrű-díjakat 2002-óta adományozza a szövetség a polgármesteri életpálya elismeréseként hazai és határon túli magyar önkormányzati vezetők részére.

Az elismeréseket azok a települési elöljárók kaphatják meg, akik legalább két teljes cikluson keresztül betöltötték tisztségüket, s elismert szereplői a polgármesterek közösségének. A díjakat a MÖSZ idén a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett ünnepi konferencia keretében, a Gödöllői Királyi Kastélyban szeretné átadni az arra érdemeseknek.

A kitüntetésre javasolt polgármesterek nevét, illetve az ünnepi konferencián való regisztrációkat a MÖSZ augusztus végéig várja a mosz@godollo.hu címre. 


Vissza