2024. július 27. Olga, Liliána napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Ismerkedés egy sokoldalú világcég műhelytitkaival – Szakmai nap a MÖSZ és Bosch szervezésében

Hír

2015-06-18


A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) és a Robert Bosch Kft. szakmai napot rendezett polgármeste- rek számára Budapesten, a Bosch központi telephelyén. A rendezvényen a Bosch bemutatta valamennyi magyarországi üzletágát, tevékenysé- gét, és több hazánkban gyártott, illetve nálunk forgalmazásra kerülő termékét, s a polgármesterek számos, a településüzemel- tetés területén hasznosítható információval gazdagodhattak.



A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Robert Bosch Kft. szakmai napot rendezett polgármesterek számára Budapesten, a Bosch központi telephelyén. A rendezvényen a Bosch bemutatta valamennyi magyarországi üzletágát, tevékenységét, és több hazánkban gyártott, illetve nálunk forgalmazásra kerülő termékét, s a polgármesterek számos, a településüzemeltetés területén hasznosítható információval gazdagodhattak.



Javier Gonzalez Pareja, a Magyarországi Bosch Csoport veze- tője videoüzenetben köszöntötte a magyar polgármestereket

A rendezvény vendégeit Gémesi György, a MÖSZ elnöke és – videó üzenetről – Javier Gonzalez Pareja, a 10 500 embert foglalkoztató Magyarországi Bosch Csoport vezetője köszöntötték, majd a polgármesterek megismerkedhettek cég biztonságtechnikai, termotechnikai, közlekedési-, kéziszerszám-, illetve Rexroht üzletágával.

Az előadások során számos érdekesség elhangzott. Az egybegyűltek megtudhatták, hogy a Bosch mérnökei naponta átlagosan 20 szabadalmat indítványoznak, s hogy nincsen olyan autómárka a világon, amelyben ne lennének Bosch-fejlesztések. A cég 1928-ban készített Forfex hajvágója volt az első, IXO akkumulátoros csavarhúzója pedig a legnagyobb példányszámban eladott elektromos kéziszerszám a világon. Mindemellett a Bosch nevéhez kötődik a gyújtógyertya és a fúrókalapács kifejlesztése, valamint a Nemzeti Színház és a Zeneakadémia színpadtechnikájának elkészítése is.

A polgármesterek számos, gyakorlatban jól hasznosítható információ birtokába is juthattak: megismerhették például az önkormányzati intézmények energiahatékony üzemeltetését biztosító kondenzációs kazánokat és napkollektoros rendszereket, s megtudhatták, milyen segítséget nyújthatnak a legújabb térfigyelő rendszerek a bűnmegelőzés, a közlekedésfelügyelet, illetve a közintézmények védelme területén.

Az előadások után, a MÖSZ és a Bosch évek óta tartó szakmai partnerségét és támogatását Gémesi György a Magyar Önkormányzatokért Ezüstéremmel köszönte meg Bárány Attilának, a cég biztonságtechnikai üzletágvezetőjének, majd a polgármesterek megtekintették a Bosch egyik világszínvonalú szerelőcsarnokát, biztonságtechnikai kamerarendszerét, illetve autódiagnosztikai laboratóriumát.

möszlap.hu






 







 


Vissza