2024. március 3. Kornélia napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Gödöllőn tartott szakmai találkozót a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Cseh Városok és Települések Szövetsége

Hír

2015-11-13


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Cseh Városok és Települések Szövetsége (SMOCR) 2015. november 13-án, Gödöllőn szakmai találkozó keretében megbeszélést folytatott önkormányzati kérdésekben és a szövetségek közötti együttműködési területeket illetően. A V4 elnökséget jelenleg betöltő Csehország hangsúlyt fektet a migrációs témakörre és erre vonatkozóan 2016 tavaszán Prágában a V4 önkormányzati szövetségek találkozója és konferenciájára egy egységes V4  önkormányzati felhívást tervez kidolgozni és módszertant kialakítani a migráns kérdések önkormányzati hatásait érintően. Az egységes fellépés célja közös érdekként fogalmazódott meg.A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Cseh Városok és Települések Szövetsége (SMOCR) 2015. november 13-án, Gödöllőn szakmai találkozó keretében megbeszélést folytatott önkormányzati kérdésekben és a szövetségek közötti együttműködési területeket illetően. A V4 elnökséget jelenleg betöltő Csehország hangsúlyt fektet a migrációs témakörre és erre vonatkozóan 2016 tavaszán Prágában a V4 önkormányzati szövetségek találkozója és konferenciájára egy egységes V4  önkormányzati felhívást tervez kidolgozni és módszertant kialakítani a migráns kérdések önkormányzati hatásait érintően. Az egységes fellépés célja közös érdekként fogalmazódott meg.A gödöllői önkormányzati találkozó cseh és magyar részvevői

A gödöllői megbeszélésen – amelyen a SMOCR részéről
Petr Kulhánek európai ügyekért felelős elnök-helyettes, Dan Jiranek ügyvezető igazgató, Květa Halanová, Jílove u Prahy polgármestere, Jiří Červenka, Blizejov polgármestere, Dagmar Novosadová, Kunín polgármestere, Karel Rejchrt, Bozanov polgármestere és Gabriela Hůlková nemzetközi ügyekért felelős koordinátor vettek részt – Gémesi György MÖSZ-elnök kiemelte a testvér-települési kapcsolatok és találkozók jelentőségét, valamint a két szövetség közötti együttműködés és a visegrádi szint fontosságát és annak továbbfejlesztési lehetőségeit.

A szövetségek megállapodtak a cseh-magyar önkormányzati közös fellépések előmozdításában és a testvérvárosi, partnerségi és pályázati együttműködések hosszú-távú megvalósításában.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifmöszlap.hu

 

 


Vissza