2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Gémesi György az előadója „A kulturális örökség integrált európai megközelítése” című CoR véleménynek

Hír

2014-09-25


A Régiók Bizottságának (CoR) EDUC szakbizottsága 2014. szeptember 25-i ülésén döntött a közeljövőben kidolgozandó uniós CoR véleményekről és ennek keretében megszavazta Dr. Gémesi Györgyöt rapporteurnek/előadónak „A kulturális örökség integrált európai megközelítése felé” című CoR vélemény kidolgozására.A Régiók Bizottságának (CoR) EDUC szakbizottsága 2014. szeptember 25-i ülésén döntött a közeljövőben kidolgozandó uniós CoR véleményekről és ennek keretében megszavazta Dr. Gémesi Györgyöt rapporteurnek/előadónak „A kulturális örökség integrált európai megközelítése felé” című CoR vélemény kidolgozására.

Emellett megszavazták azt is, hogy várhatóan 2015. II. félévében kerülhet sor a kidolgozandó CoR véleményen alapuló, „A kulturális örökség és sokszínűség, mint gazdasági erőforrás” címmel tartandó kihelyezett Régiók Bizottsága EDUC szemináriumára Gödöllőn.


A hivatkozott jövő évi szeminárium tárgya a kulturális területek, mint közös érték, összekötő kapocs és gazdasági erőforrás; a kulturális örökség funkciói és integrált megközelítése a versenyképesség növekedésének hozzájárulása, valamint az EU2020 Stratégia tükrében. Kihívások és jó gyakorlatok, előremutató javaslatok megvitatása, amelyek hozzáadott értékként szolgálhatnak az EU2020 Stratégia felülvizsgálatához és a jövőbeni cselekvési területek beazonosításához és megvalósításához.

Az Európai Bizottság (COM) nyáron fogadta el „A kulturális örökség integrált európai megközelítése felé” című közleményét, amely azt vizsgálja, hogy az EU milyen lépéseket tehet a kulturális örökség értékeinek növelésére, valamint gazdasági és társadalmi lehetőségeinek kiaknázására. A helyi önkormányzati szempontból vizsgálandó kérdéskörben a Régiók Bizottsága részéről Gémesi György dolgozza ki a CoR véleményt, amelynek első megvitatására novemberben kerül sor Brüsszelben.

Forrás: moszlap.hu

 

 


Vissza