2024. május 26. Fülöp, Evelin napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Február végéig lehet csatlakozni a Magyarország legszebb konyhakertje programhoz

Hír

2015-01-15


„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra hívja fel Magyarország minden településének önkormányzatait, szervezeteit, egyesületeit Karcag város alpolgármestere. Jelentkezési határidő: 2015. február 28.„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra hívja fel Magyarország minden településének önkormányzatait, szervezeteit, egyesületeit Karcag város alpolgármestere. Jelentkezési határidő: 2015. február 28.

Sokan emlékeznek nagyszüleink konyhakertjére, amikor még szinte bármilyen zöldség megtermett a ház körül. Az elmúlt évtizedekben azonban azt sugallta a média, hogy nem éri meg a konyhakerttel foglalkozni, mert drága a vetőmag, a vegyszer, a műtrágya, sokkal olcsóbban meg lehet kapni a terményt a nagy üzletekben, bajlódni sem kell vele, és sokkal szebb. Igen, lehet, hogy szebb, de az eredete sokszor bizonytalan, és a minősége sem olyan, mint amit otthon magunknak megtermelünk.

Sajnos gyakori, hogy még a legkisebb, pár utcából álló falvakban is a kerteket füvesítik és a lakók csak virágokat gondoznak, füvet vágnak. Ezen a tendencián szeretne változtatni „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésű országos program, amely az otthoni kertgazdálkodást hivatott népszerűsíteni a lakosság körében, szakmai előadásokkal, fórumokkal segítve az újonnan csatlakozókat és a ma is aktív résztvevőket, valamint díjazva a legszebb kertek művelőit.

A program céljáról, a jelentkezés feltételeiről, a kategóriákról, az elbírálás szempontjairól bővebb információ a csatolt programfelhívásban olvasható, jelentkezni a mellékelt szándéknyilatkozat kitöltésével és a megadott címre való elküldésével lehet.

 

Letölthető tartalmak:
Országos program felhívás 2015
Szándéknyilatkozat 2015 
 


Vissza