2024. október 18. Lukács napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

„Esélyegyenlőség az egészségügyben…” – Megoldás a magyar egészségügyben régóta tartó problémára

Hír

2013-05-21


Az éles piaci versenyben megoldást jelenthet a magyar egészségügyben évek óta tartó problémára a CIG – Best Doctors® lényeges, vadonatúj szolgáltatása.  A Best Doctors® huszonnégy éves tapasztalattal rendelkező nemzetközi egészségügyi szolgáltató. Olyan orvosok hálózata, akiket orvostársaik a szakma legjobbjának ítélnek. 



Az éles piaci versenyben megoldást jelenthet a magyar egészségügyben évek óta tartó problémára a CIG – Best Doctors® lényeges, vadonatúj szolgáltatása.  A Best Doctors® huszonnégy éves tapasztalattal rendelkező nemzetközi egészségügyi szolgáltató. Olyan orvosok hálózata, akiket orvostársaik a szakma legjobbjának ítélnek. 

A Best Doctors® több mint 53 000 specialistával dolgozik 40 országban. 1989-ben alapította két harvardi professzor, akik a világ egyik legjobb orvosi hálózatával büszkélkedhetnek (95%-os elégedettség), és díjnyertes szolgáltatásaikról híresek.

A külföldi gyógykezelés szolgáltatás megszervezése (a FindBestCare® szolgáltatás és az InterConsultation™) egyszerű folyamat. A gyógykezelésen túl a specialisták 430 orvosi szakterületen segítenek a második szakvéleménnyel, ami sokszor életeket menthet, pont úgy, mint a külföldi kórházakban történő életmentő kezelés, műtét, gyógyszerek.  Az új nemzetközi együttműködés komplementerként, szakmailag, erkölcsileg, és nem utolsó sorban a forráshiánnyal küszködő egészségügyi szolgáltatást támogatja, segíti.

A Best Doctors® program a méltóságról szól. Igazi biztonságot nyújthat minden magyar család számára, megerősíti a legfontosabb értéket, az egészséget. A specialisták szakértelme, a profizmus egyesül a nemzetközi hi-technológiával (’A 3 legjobb ötlet, ami helyrehozhatja az egészségügyet’ – Reader’s Digest, 2011).

A Best Doctors® megkötéséhez nem kell orvosi vizsgálaton átesni, önbevallásos alapon csupán két kérdésre kell válaszolni (az elmúlt 10 évben bizonyos betegségekkel kezelték-e, illetve jelenleg áll-e valamilyen kezelés alatt), ez képezi a kockázati elbírálás alapját. A családtagokat is be lehet vonni. 60 éves korig bárkit "befogadunk" és 75 éves korig bent is maradhat a programban. A biztosítás fedezi a beteg és egy kísérő utazási díját is, valamint a szállásköltségeit.

A cégek számára nagy előnyt jelenthet, hogy ez adómentesen adható juttatás, költségként is elszámolható (a ’Legjobb munkavállalói juttatások’ díj jelölés. - Cover Insurance Magazin, Egyesült Királyság, 2011).

A magyarok a betegre háruló, gyógyulással kapcsolatos anyagi terheket jelentősen alábecsülik. A lakosság felét személyesen érintette már súlyos megbetegedés, saját maga, vagy egy közeli hozzátartozója által.

A gyógyulás kulcsa a korai pontos diagnózisban és az időben megkezdett helyes kezelésben van („A 9-10 hetes várakozás orvosi szempontból elfogadhatatlanul hosszú” – állítja Ungár László, a nőgyógyászati daganatok nemzetközi tekintélyű sebésze).

Az emberek tisztában vannak azzal, hogy hazánkban állami finanszírozással nem érhető el minden korszerű kezelés (2,5 x több a szolgáltatást igénybe vevő, mint a befizető). Az Uzsoki Utcai Kórházban egy besugárzókészülékre 800 ezer lakos jut, szemben az uniós ajánlással, amely 150–250 ezer.

Az OEP által nem támogatott, célzott gyógyszerek, kezelések havi szinten több millió forintba is kerülhetnek – ez az átlagos magyar jövedelmi viszonyokat tekintve igen sokkoló adat. Ezen a területen tehát felértékelődött az öngondoskodás szerepe.

Esélyegyenlőséget teremtünk a szerényebb anyagiakkal rendelkezők számára két millió euró keretet biztosítva külföldi klinikákon való gyógyulásra. A színvonalas ellátás nem pusztán a milliomosok kiváltsága (forrást biztosítunk; több ezermilliárd forinttal támogatjuk a magyar embereket). Mi második esélyt teremtünk (Horváth Béla a CIG alapítója és exelnök-vezérigazgatója a Best Doctors®-nak köszönheti az életét). Mert elveszíteni valakit, akit szeretünk, feldolgozhatatlan trauma lehet.  

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink a legjobb minőségű egészségügyi ellátásban részesüljenek. A célunk az új biztosítási konstrukciókkal, hogy az alapvetően drága külföldi kezeléseket elérhetővé tegyük minél szélesebb körben.

A továbbiakban Ön dönt arról, hogy a ma rendelkezésére álló lehetőségek közül melyiket választja. A világ bármely pontján található specialistára és kórházra is esik a választása, biztosak vagyunk abban, hogy az Ön élete ÚJ lehetőséget kap. Betegségét világszínvonalú orvosok kezelik majd. Igényelje a legjobb egészségügyi ellátást!

A programban működő partnerek: CIG Pannónia – Best Doctors® – europ assistance – CATLIN – Partner Re – LLOYDS – AXIS

A Best Doctors® programról tájékozódhat:  www.buris.hu oldalon.

(X) 


Vissza