2024. július 15. Henrik, Roland napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Az új helyi adók konfliktusokhoz vezetnének – Gémesi György a Klubrádióban

Hír

2012-10-23


Nem lát esélyt arra a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, hogy a települések helyi adókat tudnának kivetni a következő 3-5 évben, hiába ad lehetőséget a kormány arra, hogy a közigazgatási egységek akár ebadó, kéményadót vagy megemelt ingatlanadót vessenek ki. Dr. Gémesi György a Klubrádió Ötös című műsorában azt mondta, a lakosság olyan szinten van elszegényedve, hogy képtelenség a központi adókon kívül is tovább terhelni őket.Nem lát esélyt arra a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, hogy a települések helyi adókat tudnának kivetni a következő 3-5 évben, hiába ad lehetőséget a kormány arra, hogy a közigazgatási egységek akár ebadó, kéményadót vagy megemelt ingatlanadót vessenek ki. Dr. Gémesi György a Klubrádió Ötös című műsorában azt mondta, a lakosság olyan szinten van elszegényedve, hogy képtelenség a központi adókon kívül is tovább terhelni őket.

Pedig Gémesi György szerint a lakosság szívesebben fizet helyi adókat, hisz ha látja, hogy tiszták az utak, elkotorják a havat, akkor nagyobb a hajlandóság helyi kötelezettségek megfizetésre, mint a központi adókat. Hiába keményítenének be az önkormányzatok, nem jutnának előrébb, inkább csak súlyos konfliktushelyzetek alakulnának ki.

A MÖSZ elnöke mindemellett arról is beszélt, hogy az egészségügy központosításával egyetért, de a közoktatási intézmények államosításával nem, mert szerinte az oktatást annál jobban nem lehet ellátni, ahogy azt a helyi önkormányzatok teszik.

Forrás: Klubrádió

 

  


Vissza