2024. május 15. Zsófia, Szonja napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

A MÖSZ szerint nem az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer bukott meg, hanem a Klik

Hír

2016-03-03


A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) az önkormányzatok nevében visszautasítja Palkovics László államtitkár nyilatkozatában mondottakat, miszerint a 2012. előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott. Az önkormányzati szövetség szerint az igazság az, hogy a 2013-tól működő Klik bukott meg és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására – áll a MÖSZ 2016. március 3-án kiadott nyilatkozatában.



A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) az önkormányzatok nevében visszautasítja Palkovics László államtitkár nyilatkozatában mondottakat, miszerint a 2012. előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott. Az önkormányzati szövetség szerint az igazság az, hogy a 2013-tól működő Klik bukott meg és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására – áll a MÖSZ 2016. március 3-án kiadott nyilatkozatában.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyilatkozata

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége:

- visszautasítja az önkormányzatok nevében Palkovics László államtitkár nyilatkozatában mondottakat, miszerint a 2012. előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott. Az igazság az, hogy a 2013-tól működő KLIK bukott meg és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására.

A MÖSZ álláspontja, hogy:

1990 óta az önkormányzatok fenntartása alatt a közoktatás összességében jól működött mindaddig, amíg az állam 2002. után fokozatosan csökkentette és vonta ki a szükséges forrásokat a rendszerből, amivel valóban nagyon sok helyen - elsősorban a kistelepüléseken - ellehetetlenítette a közoktatás fenntartását.

A MÖSZ szerint:

- az önkormányzatok döntő többsége a finanszírozási nehézségek ellenére kiválóan megteremtette az összhangot a gyermekek, szülők, pedagógusok, technikai munkatársak között, pártpolitika-mentes, biztonságos hátteret biztosított a nevelő munka végzéséhez;

- elismerés és köszönet illeti az önkormányzatokat azért, mert 2012 előtt sokszor más feladataik terhére pénzügyi erejükön felül teljesítve biztosították helyben a közoktatás működését.

 

 

 

 


Vissza