2024. április 24. György napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

A közpénzzel nem szabadna kockázatokat vállalni – Gémesi György az ATV-ben

Hír

2015-03-27


Bár a szabályozás lehetővé teszi, az adófizetők pénzét brókercégekhez vinni az bűncselekmény. Az olyan kockázatokat rejt, amelyeket közpénzzel nem szabad vállalni – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2015. március 26-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.Bár a szabályozás lehetővé teszi, az adófizetők pénzét brókercégekhez vinni az bűncselekmény. Az olyan kockázatokat rejt, amelyeket közpénzzel nem szabad vállalni – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2015. március 26-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szabályozás lehetővé teszi, hogy az önkormányzat ilyen helyen tartsa a pénzét, de íratlan szabályok tiltják – mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Szerinte nem az önkormányzatokat kellene felelősségre vonni, mert ők csak a meglehetősen szűkös lehetőségeiken próbáltak így javítani. Közben – tette hozzá – az új szabályozás szerint önkormányzat csak akkor vehet fel bármilyen pénzt, ha engedélyt kap rá. Az önkormányzatokat egyébként folyamatosan ellenőrzik, hangsúlyozta, de mivel törvény nem tiltja, hogy befektetési cégnél tartsák a vagyonukat, így ez nem bukott ki eddig.

Gémesi György szerint igaz, hogy olcsóbb számlát nyitni egy brókerháznál, mint az Államkincstárnál, de ez legalább biztonságos. Orbán Viktor kijelentése egyértelműen bennfentes információ, hiszen kormányzati körökben mindenki tudta, mi fog történni. A kormány politikájáról szólva Gémesi kifejtette: a tanácsrendszer felé halad az önkormányzati rendszer átalakítása. Szerinte a félelem kezdi átvenni az irányítást az önkormányzatokban. Szerinte a félelem a legveszélyesebb. Az emberek nem mernek, csak négyszemközt beszélni, mert félnek. Nem merik elmondani a bajukat, tette hozzá.

A beszélgetés itt tekinthető meg.

Forrás: atv.hu 


Vissza