MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Founded Awards

 

Polgármesteri Ezüstlánc-díj
A Polgármesteri Ezüstlánc-díj a Magyar Önkormányzatok Szövetsége legrangosabb kitüntetése, azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték. Az Alapító Okirat szerint a díjat azok a hazai és határon túli magyar polgármesterek kaphatják meg, akik legalább két teljes cikluson keresztül betöltötték tisztségüket, tevékenységük kimagaslóan hozzájárult az önkormányzatiság fejlesztéséhez, elismert szereplői a polgármesterek közösségének. A művészien kidolgozott ezüstláncot, amely formájában megegyezik a történelmi hagyományokban a polgármesteri tisztséget jelképező lánccal, első alkalommal 1998-ban ítélték oda.


Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díj
A Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjakat a MÖSZ azoknak a hazai és határon túli magyar polgármestereknek az elismerésére alapította, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, és legalább egy teljes cikluson keresztül betöltötték tisztségüket. A stilizált világfa motívummal díszített kitüntetéseket első alkalommal 2002-ben ítélték oda.

A díjak adományozása
A Polgármesteri Ezüstlánc és a Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű adományozására vonatkozóan bármely magyar polgármester tehet személyi javaslatot. Az elismeréseket ötfős kuratórium adományozza, melynek tagjait a MÖSZ elnöksége kéri fel az önkormányzatiságot ismerő, nagy tekintéllyel rendelkező tudományos, közéleti és üzleti személyiségek közül.

A díjakat Magyar Polgármesterek Világtalálkozója, illetve – azokban az években, amikor nincsen Világtalálkozó – külön e célra rendezett ünnepség keretében a MÖSZ elnöke adja át. A díjazottak adományozást igazoló okiratot kapnak, nevük bejegyzésre kerül a Magyar Polgármesterek Emlékkönyvébe.

magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga