MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

News

News and documents of this subpage are mostly available only in Hungarian

Önkormányzati szakmai workshop Héregen 2017-05-24

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével május 24-én a Komárom-Esztergom megyei Héregen tartotta a társadalmi felzárkózás kérdésköreire fókuszáló önkormányzati szakmai workshopját.

 

bővebben

Társadalmi integráció jó példája Békés megyében 2017-05-16

Szakmai workshop Szarvason
Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével - a tavaszi vidéki workshop sorozatának következő állomásaként - a Békés megyei Szarvason került sor május 16-án a társadalmi felzárkózás fókuszában tartott rendezvényre.

bővebben

Társadalmi felzárkózás az Őrségben 2017-05-10

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével Vas megyében, az Őrség szívében: Őriszentpéteren május 10-én tartotta a társadalmi felzárkózás kérdésköreire fókuszáló önkormányzati szakmai workshopját.

bővebben

Kistelepülések gazdaságfejlesztési lehetőségei 2017-04-25

A gazdasági kérdéseket tárgyaló kistokaji konferencián a résztvevők megismerhették kistelepülések jó példáit, gazdasági fejlődéseit, kiemelve azt, hogy a közösségfejlezstést és a vállakozásfejlesztést egyszerre kell megvalósítani és az önkormányzatok hidat képeznek a lakosság és a vállalkozók irányába. A jelenlevők a MÖSZ szakmai partnereinek kiemelt ajánlatait is megtekinthették, kiemelten a Stihl Kft. által bemutatásra kerülő munkagépeket, a településüzemeltetés során használt eszközöket.

bővebben

2017. évi KOMP pályázati kiírás megjelent 2017-04-20

Az NFM közzétette "a közforgalmú, közútpótló folyami révek, kompok és az azokhoz szükséges parti létesítmények, kiszolgáló utak fenntartási, felújítási és működtetési támogatás” 2017. évi pályázati kiírását.
Beadási határidő: 2017. május 23. 

A pályázat letölthető:

 

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=9&type=206#!DocumentBrowse

bővebben

Társadalmi felzárkózás jó példája Pétfürdőn 2017-04-19

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével április 19-én tartotta a Veszprém megyei Pétfürdőn a társadalmi felzárkózás és integráció kérdéskörire fókuszáló workshopját.

bővebben

Társadalmi integráció kistelepüléseken: Kisbodak 2017-04-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével megvalósuló tavaszi vidéki szakmai workshop sorozata keretében Győr-Moson-Sopron megyében, Kisbodakon került sor április 12-én a társadalmi felzárkózás, a közfoglalkoztatási program jelenének és jövőjének megvitatására, valamint az önkormányzati ASP2 feladatokkal kapcsolatos párbeszédre.

bővebben

Virágos Magyarország 2017. 2017-04-11

A Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága meghirdette a 2017. évi VIRÁGOS MAGYARORSZÁG versenyt, amelynek célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

bővebben

Szakmai workshop Zalaszántón 2017-04-05

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével megvalósuló tavaszi vidéki szakmai workshop-sorozatának Zala megyei állomásán, Zalaszántón került sor április 5-én a társadalmi felzárkózás és integráció, a közfoglalkoztatási program jelenének és jövőjének megvitatására, valamint az önkormányzati ASP2 feladatokkal kapcsolatos párbeszédre.

bővebben

Fókuszban a társadalmi felzárkózás vidéken 2017-04-04

Szakami workshop Mánfán

Tavaszi szakmai konzultációs rendezvényünk első állomásaként, Baranya megyében Mánfán, április 4-én került sor előadások keretében, interaktív párbeszéddel a társadalmi felzárkózás aktuális kérdésköreinek és pályázati lehetőségek megismerésére, a közfoglalkoztatási program helyi tapasztalatainak és kihívásainak megvitatására, valamint az önkormányzati ASP2 feladatokkal kapcsolatos párbeszédre.

bővebben
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

 

http://moszlap.hu/uploads/files/elmuemasz.jpg

mosz

fsd

 csfa

mosz