MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

News

News and documents of this subpage are mostly available only in Hungarian

Folytatódik az önkormányzatok kivéreztetése 2021-01-15

bővebben

Vállalja a nyilvános vitát dr. Gémesi György a MÖSZ elnökével Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár 2021-01-13

Vállalja a nyilvános vitát dr. Gémesi György polgármesterrel, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökével Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. A politikus levelét ez alkalommal is Facebook oldalán tette közzé.


bővebben

Együttműködési nyilatkozatot írt alá Gödöllő, Szentendre és Vác polgármestere 2021-01-13

bővebben

Tovább folyik a harc a kormány és az önkormányzatok között. 2021-01-13

Az ATV Start vendége volt Barkóczi Balázs DK-szóvivő és dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

http://www.atv.hu/videok/video-20210111-tovabb-folyik-a-harc-a-kormany-es-az-onkormanyzatok-kozott?fbclid=IwAR3k247CQnQhUN05yxY4nMcmddvB-_9GS8og3EdET362l1V_kmIff5YJjiY


bővebben

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) közös nyilatkozatot adott ki, melyben a nemzeti cél érdekében közösen felajánlják segítségüket és együttműködésüket a kormánynak a koronavírus-elleni oltási program 2021-01-07

Tisztelt Miniszterelnök Úr,

Itt és most semmi nem lehet fontosabb annál, mint hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb honfitársunk hozzájusson a koronavírus elleni ellenőrzött és hatékony oltáshoz. A magyar polgárok egészségének és biztonságának minden mást megelőző garantálása mellett a hatásos vakcina és a hatékony oltási program segítheti a magyar gazdaság válságból való kilábalását, szolgálja több százezer, egzisztenciáját féltő magyar munkavállaló és a kilátásaikban bizonytalan magyar vállalkozások érdekét.


bővebben

Dr. Gémesi György elnök válaszlevele Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár részére, melyben Dr. Gémesi György elnök inkorrekt eljárásnak minősítette, hogy levelét azelőtt tette sajtónyilvánossá, mielőtt hivatalosan is továb 2021-01-07

Dr. Gémesi György elnök válaszlevele Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár részére, melyben Dr. Gémesi György elnök inkorrekt eljárásnak minősítette, hogy levelét azelőtt tette sajtónyilvánossá, mielőtt hivatalosan is továbbította volna.

Levél Orbán Balázs miniszterhelyettes részére

Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár válaszlevele a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségének állásfoglalására, mely elsősorban nem a szövetség részére lett továbbítva, hanem a miniszterhelyettes közösségi oldalán került megjelenésre.

Orbán Balázs miniszterhelyettes válasza


bővebben

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségének állásfoglalása 2020-12-28

A kormány a járvány és a gazdasági válság kezelésének felelősségét magáról ledobva immár nyíltan helyezi saját hatalmi-gazdasági érdekeit az ország érdekei elé. Amellett, hogy diszkriminálják az ellenzéki vezetésű településeket a karácsony napján közzétett önkormányzati támogatások elosztásakor, elfogadhatatlan, hogy több százmilliárd forintnyi közpénzt szórtak el olyan célra, amelynek semmi köze sem a járvány, sem a gazdasági válság hatásainak kezeléséhez.

bővebben

Orban Viktor miniszterelnök döntése egyenlő a magyar önkormanyzatok kivégzésével 2020-12-19

A magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét eredményezheti Orbán Viktor mindenféle érdemi egyeztetés nélkül tett bejelentése az iparűzési adó megfelezéséről. Ennek a bejelentésnek vajmi kevés köze a gazdasági válsághoz, sokkal több köze lehet a kormány hatalmi érdekeihez. Ez nem felelős kormányzás, ez vagdalkozás. Mérhetetlenül visszataszítónak tartjuk, hogy a magyarok ezreinek halálát okozó koronavírus-járványt használja ki a miniszterelnök arra, hogy leszámoljon a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal. A hibás válságkezelés és az önkormányzatok ellehetetlenítése elleni tiltakozás a településeinken élő polgároktól kapott közvetlen felhatalmazásból fakadó kötelessége a polgármestereknek.

bővebben

Dr. Gémesi György a MÖSZ elnökének levele Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke részére 2020-12-18

Dr. Gémesi György elnök levelet írt dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, melyben javasolta egy közös érdekeket szem előtt tartó szakértői szakmai csoport felállítását, melynek célja a konzultáció megkezdése a gazdasági élet szereplőivel egy jól működő helyi adórendszer javaslattételének létrehozása érdekében.

Parragh Levél

bővebben

Több bölcsődét fenntartó önkormányzat is megkereste a Magyar Önkormányzatok Szövetségét 2020-12-18

Korábban több bölcsődét fenntartó önkormányzat is megkereste a Magyar Önkormányzatok Szövetségét a 2020. augusztus 31-vel megszűnt veszélyhelyzeti bölcsődei finanszírozással kapcsolatban. Dr. Gémesi György a MÖSZ elnöke tájékoztatást kért Varga Mihály pénzügyminisztertől a támogatás ismételt bevezetésének lehetőségéről.

A megkeresésre Dr. Berczik Ábel a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára levélben küldött választ a szövetség részére.

Pénzügyminisztérium levele

bővebben
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga