2024. április 25. Márk napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Magyar Önkormányzatok Szövetsége a szolidaritási adóról: most a kormány legyen szolidáris!

2022-12-13




A szolidaritási adó egy részét fordíthassák az önkormányzatok energiahatékonysági beruházásokra, és egyben arra biztatják a kormányt, hogy vegye igénybe azt a kedvezményes hitelkeretet, amit az EU nyújt a helyreállítási alap kapcsán. Ülésezett a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Kérésünk nem irreális – fogalmazott a keddi, a budapesti főpolgármesteri hivatalban megtartott elnökségi ülést követően Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere, aki arra tett indítványt, hogy a gazdagabbnak számító magyarországi önkormányzatokra kivetett szolidaritási adó egy részét a települések fordíthassák energiahatékonysági beruházások megvalósítására.

 

Ugyanezt erősítette meg Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a MÖSZ alelnöke, aki szerint szolidaritási adó összegéből kellene leírhatóvá tenni az energiahatékonysági beruházások megvalósítását. A sajtótájékoztató mindhárom részt vevője – Eszes Béla Jánoshida polgármesterével kiegészülve – üdvözölték az EU és Magyarország között megszületett megállapodást a helyreállítási alap elfogadásáról, amely sok fejlesztési program előtt nyitja meg az utat.
https://szeged.hu/cikk/magyar-onkormanyzatok-szovetsege-a-szolidaritasi-adorol-most-a-kormany-legyen-szolidaris?fbclid=IwAR0ZVFw-i1TsEb75C4yq5DCWnCroSWpzyoksYDS2tbL1zXPBOha-GbhDsfo




Vissza