2024. április 16. Csongor napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Gulyás 2002 és 2009 között volt a nemzetbiztonsági bizottság tagja, és a Heti naplóban fejtette ki a véleményét a lehallgatási botrányról.

2021-07-28


Példátlannak nevezte az ügyet. A nemzetbiztonsági bizottság egykori tagja egy egytől tízig terjedő skálán tízesre értékelte a Pegasus-botrányt, úgy fogalmazott, hogy ez több mint „nézegetés”, abból érdemes kiindulni, hogy ez az ügy létezik, és a szoftver bevetése tudatos céllal történt. Gulyás József kifejtette, hogy bár a szabályozás elég rugalmas, szerinte igenis történt törvénysértés: a magyar szabályozás nagyon megengedő, ugyanakkor ebből még nem következik, hogy a lehallgatás jogszerűen történt. Szerinte itt alapjogok sérültek. Azt viszont nem gondolja az egykori politikus, hogy akár családtagokat is megfigyeltek, hiszen egy kifejezetten drága mulatságról van szó: egyénenként tizenöt millió forintba kerül egy-egy akció, amit csak válogatott esetben indíthattak el.

http://www.atv.hu/belfold/20210726-gulyas-jozsef-egy-jogallamban-ilyenkor-a-miniszterelnok-bealdozza-az-egyik-miniszteret




Vissza