2021. március 6. Leonóra, Inez napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Levél dr. Gulyás Gergely részére

2021-03-01

Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökének levele dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek.Létrejött a Magyar Önkormányzatok Szövetségének Megyei Jogú Városok tagozata

2021-02-24

Botka László, Szeged polgármestere úgy fogalmazott: válsághelyzet van, nem csak a járvány-helyzet miatt kell a szoros együttműködés.
A MÖSZ most létrejött tagozata is ezt erősíti, és az önkormányzatok támogatását szorgalmazza a kormány felé. Erre számos jó példa van, például Ausztria, Németország, Hollandia és Nagy-Britannia. De miközben Európában a kormányok megsegítik az önkormányzataikat, aközben nálunk kivéreztetik és büntetik őket.
msz.jpg

GÉMESI GYÖRGY: UTCÁRA MEGYÜNK

2021-02-22

Ne szégyelljük, ez a Kádár-rendszer. Az az időszak tért vissza, amikor a pártbizottságra kellett "fölmenni" az extrapénzekért, saját bevétel nem volt, amit kellett, azt kiutalták, egyebekben pedig valamiféle településfejlesztési hozzájárulást szedhetett be az önkormányzat" - mondja a Jelennek Gémesi György gödöllői polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, aki szerint van remény az önkormányzatiság helyreállítására, ennek érdekében, első körben, utcára vonulnak.

Névtelen-11233.jpg


Teljes kompenzációt várnak a kormánytól az önkormányzatok

2021-02-18

Az Egyenes Beszéd vendégei Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere voltak.


Miniszterelnökségi egyeztetés - tájékoztatás 15 és 16 óra között

2021-02-17

A helyi iparűzési adó felezése miatti kiesés teljes kompenzálását kérik a Magyar Önkormányzatok Szövetségének tagjai a kormánytól azon a mai egyeztetésen, amelyre Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter hívta meg a nem megyei jogú 25 ezer fő feletti települések vezetőit.

mnszt.jpg


Tájékoztatás és útmutató az eHVB rendszer működéséhez:

2021-02-16

A Magyar Közlöny 2019. december 18. napján a 208. számban megjelent Az egyes eljárások egyszerűsítése és elektronizálása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló 2019. évi CXVI. törvény alapján Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII.törvény kiegészítése alapján 2021. február 1. napjától a halál tényét megállapító orvosnak minden esetben az EESZT útján kell az anyakönyvezéshez szükséges adatokat továbbítani.


Az EU is felhívja a figyelmet a kötelező egyeztetésre!

2021-02-16

Sajtótájékoztatót tartott ma Tatabanyán, a MÖSZ elnökségi ülése előtt dr. Gémesi György MÖSZ-elnök, Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, a MÖSZ elnökségi tagja, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a MÖSZ alelnöke, illetve Nemény András, Szombathely polgármestere.

MOSZ_elnoksegi_ules_210216-13.jpg