MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Hírek

Súlyosan veszélyeztetné az önkormányzatok működését az iparűzési adó, és az önkormányzati adók eltörlése Egyeztetést kezdeményez a MÖSZ

Levélben fordult dr. Parragh Lászlóhoz, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökéhez dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, miután a kamara vezetője a kis- és középvállalkozások iparűzési adójának a pandémia miatti felfüggesztésére, illetve eltörlésére tett javaslatot a miniszterelnöknek. Gémesi György a témában szakmai egyeztetést sürgetett.
Felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen döntés súlyos működési zavarokat okozhat a feladatellátásában, mivel az abból származó bevételek több mint nyolcvan százalékát  az önkormányzatok az általuk  ellátott állami feladatokra, és az állam által rájuk  rótt feladatokra fordítják.
A MÖSZ elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy a javaslatot nem előzte meg egyeztetés az önkormányzati érdekszövetségekkel. Gémesi György úgy fogalmazott: Az önkormányzatok számára is fontos  a kis- és középvállalkozások további zavartalan működése, és támogatnak minden kezdeményezést, amit ennek a szektornak a gazdasági megerősítését szolgálja. De -mint írja- ez nem veszélyeztetheti a tízmillió állampolgárnak szolgáltató önkormányzatok működését!

 

Parragh László újabb nyilatkozatában, már az önkormányzati adók teljes eltörlését szorgalmazza, ami teljességgel elfogadhatatlan. Ez egyenlő lenne az 1989 előtt működő tanácsrendszer visszaállításával.


Levél megtekintése


vissz
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga