2021. március 2. Lujza napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

2006


Magyar Polgármesterek VI. Világtalálkozója

Ebben az évben tartották meg a Magyar Polgármesterek VI. Világtalálkozóját Gödöllőn. Az eseményt Dr. Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg.

Az államhatalomban való részvétel az jelképes, a községi hatalomban a részvétel a valóságos, ott van a legfontosabb döntések színtere mondta el beszédében Sólyom László.

Az igazi alkotmányos alap az önkormányzáshoz való jognak a feltétlen biztosítása, amely minden reformot túl kell, hogy éljen - mondta a köztársasági elnök. A világtalálkozóról szólva kedvezőnek ítélte meg, hogy a szervező Magyar Polgármesterek Egyesülete nem zárkózott be az országhatárok közé, támogatja a határon túli magyarokkal az együttműködést, ezt jelzi, hogy a rendezvényen résztvevők fele most is, akárcsak korábban, a határon túlról érkezett.

A 2006. esztendőben a Polgármesteri Ezüstlánc-Díjat Bencsik János (Tatabánya), valamint Zachariás István (Felvidék, Szepsi) vehették át. Polgármesteri aranygyűrű adományozásában részesült: Kovács Sándor (Vácszentlászló, Magyarország), Kovács Zoltán (Érmihályfalva, Erdély), Kerekes Péter (Homoródszentmárton, Erdély), dr. Nagy Imre (Eger, Magyarország), Tilhof István (Mátyásdomb, Magyarország). Dr. Balogh László országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke a MÖSZ különdíját vehette át.

Letölthető tartalmak:

- A Magyar Polgármesterek VI. Világtalálkozójának Zárónyilatkozata