2024. május 1. Fülöp, Jakab, Amarilla napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Településtérképek látványos megjelenítéssel, modern megoldással

2024-04-16


A településtérkép egy klasszikus információs, tájékoztató eszköz, amely azonban az elmúlt években új, modern formákban is elérhetővé vált. A Civertan Grafikai Stúdió által készített település és régiós turisztikai térképek, legyen szó klasszikus formáról vagy modern, interaktív megjelenésről, illeszkednek korunk vizuális trendjeihez.

tablak.jpg



Grafikus látványtérképeinket értéktár térképnek – kincses térképnek – is nevezzük, hiszen minden fontos turisztikai helyszín – műemlék, múzeum, látogatóközpont – kiemelt formában ábrázolható rajta, a szolgáltatókkal egyetemben. Egy ilyen településtérképen egybegyűjtve mutathatja meg az értékeit, mindazt, amivel a látogatókat –a turistákat várja -, miközben a helyben élőknek is hasznos információkat nyújthat.

A turisztikai információs térkép a legjobb marketing befektetés, hiszen az általunk készített térkép és a hozzá tartozó grafikai elemek igen sokféle képen használhatóak: hajtott formában vagy tömbösített letéphető térképként a látogató magával viheti. Kültéri kihelyezéssel – nagyméretű táblán – ott lehet a település fontosabb pontjain (a Főtéren, közlekedési csomópontokban, kerékpárutak pihenőhelyein, parkokban). Használhatja kiadványok illusztrálásához és fel tudjuk helyezni települése, régiója weboldalára is, ahol interaktív módon kereshetnek rajta az érdeklődök.

Sok településen vált időszerűvé a kihelyezett információs térképek megújítása, máshol pedig mostanában döntenek arról, hogy új térképes táblákat helyezzenek ki. Ez sokszor összefügg azzal, hogy turisztikai beruházások készülnek el, új helyszínek nyílnak meg, fejlődik, és ez által változik is a település. Nagyon nagy tapasztalattal és komoly referenciákkal rendelkezünk településtérképek és régiós turisztikai információs térképek megalkotásában, kivitelezésében és kihelyezésében. Az elmúlt években készítettünk olyan településtérképet, amelyik egészen részletesen – utcahálózattal, épületekkel – mutatja be az adott helyszínt, de átfogó, egy régió tematikus turisztikai kínálatát ábrázoló térképet is. Szeretünk komplex megoldást adni a megrendelőinknek, melybe a településtérkép mellett beletartozhat a városszéli üdvözlőtábla is (egységes megjelenést adva egy település információs tábláinak).

326376090_5898792583499980_4542574399452557744_n.jpg

Ezek a térképek egyedi grafikai megjelenítéssel, mindig az adott helyszínhez igazítva készülnek. Formájuk, méretük ezért lehet egészen egyedi (például körtérkép, mint Tab esetében). Lehetnek egészen valósághűek és játékosak is. Ezek a térképek kifejezetten jó áttekintést adnak nagyobb területekre is, és nagyon sok hasznos információ helyezhető el rajtuk (szöveges leírással, piktogrammal). Rajzolt grafikus térképeinknek, miként a légi felvételek esetében is, a különleges látvány adja meg a varázsát. A szemlélő nem a megszokott rálátást kapja, így képes rácsodálkozni még egy olyan épületre is, amelyiket pedig egyébként jól ismer, akár naponta elmegy mellette. De így még sohasem látta! Biztosak vagyunk abban, hogy egy ilyen településtérkép nemcsak a turistáknak hasznos, de a helyben élők is büszkén fedezik fel rajta a környezetüket, az esetleg általuk sem ismert kiránduló helyszíneket.

Igazán különleges projektünk volt egy „taposótérkép”, mely Katalinpusztán, a látogatóközpont területén található. Ez egy huszonnégy négyzetméteres grafikus térkép, amelyiken szerepel a Börzsöny és a Dunakanyar több tucat nevezetessége, látogatóhelyei, de bemutatja a területen található kisvasutakat, horgásztavakat és várakat is, tehát minden olyan látnivalót, ami a kirándulókat érdekelheti a közelben. A földre lett festve és a vendégek szó szerint bejárhatják, amit különösen a gyermekek nagy örömmel meg is tesznek. 

IMG_5408.JPG

Referenciáinkat, térképes megoldásainkat megismerheti a www.varos-terkep.hu oldalon. Forduljon hozzánk bizalommal, ha új térképre vagy meglévő településtérképe megújítására van szüksége.

Civertan Grafikai Stúdió

civertan@civertan.hu

06 30 952 9533

 


Vissza