2024. április 29. Péter napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Társadalmi egyeztetés a járási hivatalokról

Hír

2012-09-21


Megkezdődött a járási hivatalok kialakításával kapcsolatos törvénytervezet társadalmi egyeztetése, amellyel kapcsolatosan várjuk észrevételeiket, javaslataikat.



A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit, melynek értelmében országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 un. körzet létrehozását tervezik.

 A kormány tervei szerint a 2013. január 1. napjával felálló járások legfontosabb feladata lesz az államigazgatási feladatok ellátása, valamint a megyei kormányhivatalok szakigazgatási szervei kistérségi kirendeltségeinek, ügyfélszolgálatainak, irodáinak feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek intézése.

Az előterjesztésekkel kapcsolatosan a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a településvezetők véleményére alapozva kívánja kialakítani álláspontját s megtenni javaslatait. Ennek érdekében kérjük, tervezettel kapcsolatos észrevételeit minél előbb, de legkésőbb január 17-ig a Szövetség számára eljuttatni szíveskedjen a pelyhe.jozsef@godollo.hu elektronikus levélcímre, vagy a MÖSZ postacímére (2100 Gödöllő, Pf. 57.)

A járások kialakításának koncepciója és a tervezett járások listája (a nemzetközi és történelmi kitekintéssel) letölthető honlapunkról, valamint megtalálható a minisztérium honlapján az alábbi linken:

http://www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/teruleti-kozigazgatasert-es-valasztasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/megkezdodott-a-kormanyhivatalok-jarasi-hivatalainak-kialakitasarol-szolo-tarsadalmi-egyeztetes


Vissza