2024. április 29. Péter napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei konzultáció Nyírlugoson

Hír

2012-09-25


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei konzultációját a vendéglátó Nyírlugos Városának polgármestere, Hovánszky György nyitotta meg. Örömének adott hangot, hogy a konzultáció a város újonnan átadott és használatba vett többcélú intézményében valósulhat meg.



Dr. Gémesi György, MÖSZ elnök bevezetőjében méltatta a település polgármesterét, kiemelve, hogy a közösségért vállalt feladatok ellátására aktív, településükért tenni akaró polgármesterekre van szükség! Többek között az ő segítségükre, aktív hozzáállására számít a Szövetség is munkája során. Erre az utóbbi időkben egyre nagyobb szükség van az önkormányzati érdekvédelem terén, az erős önkormányzatok ugyanis az állampolgárok minél magasabb szintű kiszolgálásának részesei! – tette hozzá a MÖSZ elnöke.

Gémesi György a jelenlévők számára ismertette a Szövetség járási rendszer kialakításával, továbbá a közoktatás államosításával kapcsolatos véleményét. Mindkét esetben kiemelte, hogy teljes a bizonytalanság, kilenc hónappal a változások előtt továbbra is hiányoznak a kormányzati elképzelések, információk.

A felszólaló polgármesterek ugyancsak a bizonytalanságban rejlő problémákra hívták fel a figyelmet. Elmondták, hogy a tervezett változások kapcsán a településük jövőjét érzik veszélyben, az iskolák és a hivatal megszűnése akár még a települések elnéptelenedését is okozhatja! Gyulaháza polgármestere felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy „A rendszerváltoztatás legnagyobb vívmánya az önkormányzatiság létrehozatala.”


Vissza