2024. április 29. Péter napja van
MÖSZLAP
MÖSZLAP

möszlap

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei konzultáció

Hír

2012-09-25


Félszáz településvezető részvételével került megrendezésre a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által a MÖSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei konzultációja.



Dr. Gémesi György, MÖSZ elnök ismertette a Szövetség álláspontját a járások kialakítása, a közoktatás államosítása, valamint az új önkormányzati törvény tervezett átalakítása kapcsán. Kiemelte, hogy a falu, a kistelepülések önfenntartó képességének erősítése elengedhetetlen, ehhez viszont erős önkormányzatokra van szükség!

A MÖSZ elnöke a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a MÖSZ soron következő tervezett programjait, az április 19-én megrendezésre kerülő „Többszintű kormányzás” nemzetközi konferenciát, valamint a Magyar Polgármesterek IX. Világtalálkozóját.

A résztvevő polgármesterek az önkormányzati szféra kiüresítésének veszélyére hívták fel a figyelmet. Különös tekintettel a kistelepülési hivatalok bezárása, valamint az oktatási intézmények államosítása kapcsán nyilvánították ki ellenvéleményüket. Több polgármester utalt arra a nagyfokú bizonytalanságra, amely az átalakítás kapcsán érezhető.


Vissza