MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2020/12

Nyilatkozat Varga Mihály pénzügyminiszter az önkormányzati adók befagyasztásával kapcsolatos bejelentéséről. 2020-12-02

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége megdöbbenve értesült Varga Mihály pénzügyminiszter az önkormányzati adók befagyasztásával kapcsolatos bejelentéséről. A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy 2021-es önkormányzati költségvetést nagyban befolyásoló döntéssel kapcsolatban nem történt semmilyen egyeztetés az önkormányzati érdekszövetségekkel.

bővebben

Szájer József kilépett a Fideszből, megszólalt Orbán Viktor 2020-12-04

Az ATV Start vendégei Z. Kárpát Dániel alelnök, Jobbik és Gémesi György elnök, Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Videó megtekintése

bővebben

Karácsony: A járvány és a kormány kilenc évvel küldik vissza az időben Budapestet 2020-12-10

bővebben

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége - elnökségi ülés 2020-12-14

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2020. december 9-én elnökségi ülést tartott.

Az elnökség megtárgyalta és megállapította, hogy a kormány önkormányzati adók befagyasztásával kapcsolatos döntése korlátozza az önkormányzatok alaptörvényben biztosított önrendelkezési jogát. Ezért a MÖSZ elnöksége a Települési Önkormányzatok Szövetségéhez (TÖOSZ) hasonlóan támogatja, hogy az érintett önkormányzatok az Alkotmánybírósághoz forduljanak és ebben szakmai segítséget biztosít az érintett településeknek.

bővebben

Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2020. december 9-én megtartott sajtótájékoztatója 2020-12-14

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2020. december 9-én az elnökségi ülést megelőzően dr. Gémesi György a MÖSZ elnöke, Karácsony Gergely alelnök és az elnökség egyik tagja Nyirati Klára sajtótájékoztatót tartott.

http://www.atv.hu/videok/video-20201209-250-telepules-ker-kozvetlen-tamogatast-az-uniotol?fbclid=IwAR0Nz5kgBQU0IeUb09FuruvjgOAtTCpAaTYVsFBIF-FquXOre0KhgmqKpwQ

bővebben

Dr. Gémesi György a MÖSZ elnökének levele Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke részére 2020-12-18

Dr. Gémesi György elnök levelet írt dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, melyben javasolta egy közös érdekeket szem előtt tartó szakértői szakmai csoport felállítását, melynek célja a konzultáció megkezdése a gazdasági élet szereplőivel egy jól működő helyi adórendszer javaslattételének létrehozása érdekében.

Parragh Levél

bővebben

Több bölcsődét fenntartó önkormányzat is megkereste a Magyar Önkormányzatok Szövetségét 2020-12-18

Korábban több bölcsődét fenntartó önkormányzat is megkereste a Magyar Önkormányzatok Szövetségét a 2020. augusztus 31-vel megszűnt veszélyhelyzeti bölcsődei finanszírozással kapcsolatban. Dr. Gémesi György a MÖSZ elnöke tájékoztatást kért Varga Mihály pénzügyminisztertől a támogatás ismételt bevezetésének lehetőségéről.

A megkeresésre Dr. Berczik Ábel a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára levélben küldött választ a szövetség részére.

Pénzügyminisztérium levele

bővebben

Orban Viktor miniszterelnök döntése egyenlő a magyar önkormanyzatok kivégzésével 2020-12-19

A magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét eredményezheti Orbán Viktor mindenféle érdemi egyeztetés nélkül tett bejelentése az iparűzési adó megfelezéséről. Ennek a bejelentésnek vajmi kevés köze a gazdasági válsághoz, sokkal több köze lehet a kormány hatalmi érdekeihez. Ez nem felelős kormányzás, ez vagdalkozás. Mérhetetlenül visszataszítónak tartjuk, hogy a magyarok ezreinek halálát okozó koronavírus-járványt használja ki a miniszterelnök arra, hogy leszámoljon a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal. A hibás válságkezelés és az önkormányzatok ellehetetlenítése elleni tiltakozás a településeinken élő polgároktól kapott közvetlen felhatalmazásból fakadó kötelessége a polgármestereknek.

bővebben

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségének állásfoglalása 2020-12-28

A kormány a járvány és a gazdasági válság kezelésének felelősségét magáról ledobva immár nyíltan helyezi saját hatalmi-gazdasági érdekeit az ország érdekei elé. Amellett, hogy diszkriminálják az ellenzéki vezetésű településeket a karácsony napján közzétett önkormányzati támogatások elosztásakor, elfogadhatatlan, hogy több százmilliárd forintnyi közpénzt szórtak el olyan célra, amelynek semmi köze sem a járvány, sem a gazdasági válság hatásainak kezeléséhez.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga