MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2017/2

Európa Kulturális Főváros 2023 pályázat 2017-02-24

2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 2017. február 20-án közzétette az Európa Kulturális Főváros (EKF) 2023 pályázatot és kapcsolódó dokumentumait. Az EMMI március 6-án információs napot tart az érdeklődő városok számára a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek keretében részletes tájékoztatást kaphatnak a pályázatra való felkészüléshez.

bővebben

Településkép védelem 2017-02-27

2017. január 1-jei kezdéssel írja elő a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény az önkormányzatokra váró feladatok végrehajtását 2017. október 1. határidővel.

bővebben

Önkormányzatok energiahatékonysági kötelezettsége 2017-02-27

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről Szabó Zsolt államtitkár tájékoztató levelet küldött a MÖSZ számára az önkormányzatokat érintő új energiahatékonysági kötelezettségről, amelyet tagjainknak közvetlenül is megküldtünk.

bővebben

Csömör továbbra sem írja alá az iskolák államosításáról szóló szerződést 2017-02-28

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a január 19-én megtartott rendkívüli ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy bírósági felülvizsgálattal él azzal a minisztériumi határozattal szemben, amely a helyi általános- és zeneiskolát kétoldalú szerződés aláírásával kívánja állami vagyonkezelésbe venni.

bővebben

Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztést támogató pályázati felhívás 2017-02-28

A Felhívás célja elsősorban a kisléptékű, helyi, térségi jelentőségű turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására irányuló fejlesztések támogatása, amely keretében lehetőség nyílik kulturális és örökségi helyszíneken lévő attrakciók, rendezvények és tematikus útvonalak, természeti értékek bemutatását célzó helyszínek, kisvasutak, kerékpáros turisztikai útvonalak, természetes fürdőhelyek, valamint vízi és horgászturisztikai helyszínek fejlesztésére.

bővebben

Leromlott városi területek rehabilitációja 2017-02-28

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Leromlott városi területek rehabilitációja” című (TOP-4.3.1-16) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6,135 milliárd forint.

bővebben

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése 2017-02-28

TOP-7.1.1. – 16 pályázat

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívás jelenlegi benyújtási szakaszának lezárásával újabb benyújtási szakasz kezdődik 2017. május 24-ei határidővel.

bővebben

Barnamezős területek rehabilitációja 2017-02-27

Pályázati felhívás – TOP-2.1.1.-16

Pályázati felhívás a helyi önkormányzatok részére a megye városi barnamezős területeinek környezettudatos átalakítása, vállalkozói tevékenységeket ösztönző, a népességmegtartó településfejlesztési beavatkozásra.

bővebben

Zöld városok kialakítása 2017-02-27

Pályázat TOP – 2.1.2-16

Pályázati felhívás a helyi önkormányzatok részére város-rehabilitációs tevékenységeik környezettudatos módon történő megvalósítása érdekében.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga