MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2016/4

Rekordrészvétel mellett nyíregyházi és székesfehérvári győzelem a Magyar Önkormányzatok II. Foci Kupáján 2016-04-06

Az elmúlt hétvégén amatőr labdarú- gók népesítették be a II. kerület, egyben az egész Főváros büszkesé- gének számító Pokorny József sport- és szabadidőközpontot, amely jó otthona volt a Magyar Önkormány- zatok II. Foci Kupája két felvonásos mérkőzéssorozatának. A hagyományépítő szándékkal először tavaly meghirdetett szabad- idős rendezvény két ötletgazdát is dicsér.

bővebben

Szemétügy – Gémesi György a HírTV-ben 2016-04-08

Áprilistól országos szinten átalakítja a kormány a lakossági hulladékkezelés rendszerét. A hulladékkezelés kulcs- szereplője egy új állami pénzbeszedő holding lesz, amely elveszi a díjbe- szedés jogát a szolgáltatóktól, miközben a kötelezettségeket náluk hagyja, és kiszámolja, mennyit juttasson a szemétszedést elvégző cégek számára. A szemétszállítás központosításának leállítását követeli a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Gé- mesi Györggyel, a MÖSZ elnökével a hulladékkezelés legújabb reformját vettük górcső alá.

bővebben

Érdemi párbeszéd a közoktatás valós szereplői között 2016-04-15

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és annak Polgármesteri Tagozata közoktatási konzultációs fórumot tartott 2016. április 15-én Gödöllőn a közoktatás és köznevelés jelenével és jövőjével kapcsolatban. A szakmai érdemi párbeszédre épülő rendezvényen kiderült, hogy az érintettek álláspontjai nem is állnak annyira távol egymástól.

bővebben

Vidékjáró Családi Fesztivál volt a Városligetben 2016-04-16

„Le a cipővel” címmel egyedülálló családi fesztivált rendezett a hétvégén a Városligetben a Vidékjáró Kft. A háromnapos rendezvény keretében egy helyszínen, egy időben mutatkoz- nak be az ország izgalmasabbnál izgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségei a nagyközönség számára. Mindemellett számos interaktív program, gyermekrendezvény, kézműves foglalkozás, koncert és kézműves bemutató várta az érdeklődő családokat. 

bővebben

V4-Keleti Partnerség önkormányzati együttműködés: „Az önkormányzatok új kihívásai – az ernyőszervezetek szerepe a fejlesztési együttműködésben” 2016-04-17

A V4-Keleti Partnerség önkormány- zati szövetségek együttműködésével megvalósuló projekt záró konferen- ciáját tartották Pozsonyban április 12-13-án. A pályázat végrehajtásában a V4, valamint Grúzia, Moldova és Ukrajna önkormányzati szövetségei dolgoztak együtt, magyar részről a MÖSZ és a TÖOSZ voltak a partnerek a Visegrádi Alap finanszírozásával támogatott „Az önkormány- zatok új kihívásai – az ernyőszervezetek szerepe a fejlesztési együttműködésben” című projekt sikeres végrehajtásában. Az együttműködést megerősítve a résztvevők megállapodást írtak alá a többszintű fejlesztési együttműködés területeit magában foglaló platform kialakításáról és párbeszéd folytatásáról.

bővebben

A közfoglalkoztatástól a társadalmi integrációig – Megkezdődött a MÖSZ kistelepülési integrációs konferencia-sorozata 2016-04-19

Megkezdődött a Magyar Önkormány- zatok Szövetsége (MÖSZ) Hanns Seidel Alapítvány által támogatott tavaszi kistelepülési integrációs kon- ferencia-sorozata: a Heves megyei Nagyrédén elsősorban a közfoglalkoz- tatás, mint a társadalmi felzárkóztatás eszköze volt a legfon- tosabb téma, míg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán a roma integráció és a társadalmi leszakadás csökkentésének önkormányzati lehetőségei, illetve jó gyakorlatai álltak az előadások fókuszában.

bővebben

A helyi gazdaságfejlesztés elmélete és gyakorlata 2016-04-21

A Fejér megyei Etyeken, majd a Komárom-Esztergom megyei Sárisá- pon folytatódott a Magyar Önkor- mányzatok Szövetsége (MÖSZ) Hanns Seidel Alapítvány által támo- gatott tavaszi kistelepülési integrációs konferencia-sorozata. Az Etyek-Budai borvidék „fővárosának” polgármestere települése önfenntartóvá tételének tervét osztotta meg a hallgatósággal, míg a komáromi községben kiderült, milyen gondokat okozhat, ha túlságosan kevés valahol a közfoglalkoztatott.

bővebben

Javaslatkérés polgármesteri elismerések adományozásához 2016-04-25

Közeleg az év kiemelt önkormányzati eseménye, a Magyar Polgármesterek XI. Világtalálkozója, amelyet 2016. június 24-én, Gödöllőn rendez meg a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A találkozón ez alkalommal is átadásra kerülnek a kiemelkedő polgármesteri munka elismerésére alapított Ezüstlánc és Aranygyűrű díjak, ezért a MÖSZ arra kér minden polgármestert, hogy amennyiben úgy gondolja, szívesen javasolná az elismerésre polgármester társát, javaslatát indokolással együtt juttassa el a Szövetség számára.

bővebben

Működő programok hátrányos helyzetű településekről 2016-04-26

Nógrád megyei Rimócon és a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Kistokajban folytatódott a Magyar Önkormány- zatok Szövetsége (MÖSZ) Hanns Seidel Alapítvány által támogatott kistelepülési integrációs konferencia-sorozata. Mindkét rendezvényen számos gondolatébresztő elő- adás hangzott el az oktatás, a felzárkóztatás, a közfoglalkozta- tás, a roma integráció és a helyi közösségek fontosságáról, s több jó gyakorlattal, sikeres programmal is megismerkedhettek a polgármesterek.

bővebben

A kormány felszámolja az önkormányzatiságot? – Gémesi György az ATV-ben 2016-04-26

Pintér Sándor belügyminiszter egy törvényjavaslatot terjesztett elő, amely egy olyan informatikai rendszer beve- zetését célozza az önkormányzatok- nál, amelynek segítségével a kormány központi hivatalának rálátása lenne a települések gazdálko- dására. Az önkormányzatok széles körének tiltakozását kiváltó törvényjavaslatról, elfogadásának potenciális következményei- ről, továbbá a hulladékgazdálkodás új rendszeréről mondta el a véleményét Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szö- vetsége elnöke az ATV Start című műsorában.

bővebben

Nem bukott meg az önkormányzati fenntartás modellje – Gémesi György a HírTV-ben 2016-04-30

Többe fog kerülni az iskolák teljes államosítása, mint amennyiből a rendszer most működik Gémesi György szerint. A Magyar Önkor- mányzatok Szövetségének elnöke a HírTV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: szemben a kormány állításával az önkormányzati fenntartás modellje nem bukott meg. Gémesi György méltatlannak tartja, hogy ma Magyarországon szinte mindenki működtethet iskolát, csak az önkormányzatok nem.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga