MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2016/3

A MÖSZ szerint nem az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer bukott meg, hanem a Klik 2016-03-03

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) az önkormányzatok nevében visszautasítja Palkovics László államtitkár nyilatkozatában mondottakat, miszerint a 2012. előtti, az önkormányzatok fenntartása alatt működő közoktatási rendszer megbukott. Az önkormányzati szövetség szerint az igazság az, hogy a 2013-tól működő Klik bukott meg és ezért kényszerül most a kormányzat a tarthatatlan helyzet megoldására – áll a MÖSZ 2016. március 3-án kiadott nyilatkozatában.

bővebben

Nincs bizalom kormány és önkormányzatok között – Gémesi György a Rádió Orientben 2016-03-05

Alapvető bizalomhiány van az önkormányzatok és a kormány között az elmúlt évek olyan gyakorlata miatt, ahol a pályázati forrásokat sokszor pártpolitikai és nem pedig szakmai alapon osztották szét, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) véleményét, javas- latait pedig szinte sosem hallgatta meg a kormány – mondta a Rádió Orientnek Gémesi György. A MÖSZ elnöke szerint a polgármestereknek jobban ki kell állniuk az érdekeikért, e célból jött létre a szövetség Polgármesteri Tagozata.

bővebben

Kistelepülési integrációs konzultációk a vidékfejlesztés, a közfoglalkoztatás és a társadalmi felzárkóztatás aktuális kérdéseiről 2016-03-08

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége 2016-ban is megrendezi vidéki kistelepülési integrációs konzultáció- sorozatát. A rendezvénysorozat tava- szi helyszínei: Nagyréde (Heves megye), Jánoshida (Jász-Nagykun-Szolnok megye), Etyek (Fejér megye), Sárisáp (Komá- rom-Esztergom megye), Rimóc (Nógrád megye), Kistokaj (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Mosonudvar (Győr-Moson-Sopron megye), Zalaszántó (Zala megye), Kübekháza (Csongrád megye) és Berettyóújfalu (Hajdú-Bihar megye). 

bővebben

Késik az állami szemétszállítás – Gémesi György az ATV-ben 2016-03-22

Nem egészen két hét múlva, 2016. április 1-jén megkezdi működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koor- dináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), amely a hazánkban jelenleg működő 171 közszolgáltató csúcsszerveként foglalná egységes rendszerbe a szemétszállítást. Amit egyébként továbbra is a jelenlegi cégek végeznek majd. Az új rendszerrel kapcsolatban azonban még számos kérdés tisztázatlan – ezekre világított rá 2016. március 22-én az ATV Start című műsorában Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke. 

bővebben

Érdemi és valós oktatási konzultációt kezdeményez a MÖSZ 2016-03-23

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) kezdeményezi az államnál az oktatás ügyében a korábban és jelenleg sem fellelhető érdemi és valós konzultációt az érintett szakmai, civil szervezetek, az állam és valamennyi önkormányzati szövetség részvételével – olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet Gémesi György, a MÖSZ elnöke és Wittinghoff Tamás, a MÖSZ Polgármesteri Tagozata elnöke adott ki a kezdeményezéssel kapcsolatban.

bővebben

Építésügyi kerekasztal a MÖSZ, a MÉK, az ÉVOSZ és a MUT részvételével 2016-03-22

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) kezdeményezésével közös szakmai kerekasztal egyezte- tésre került sor a Magyar Építész Kamarával (MÉK); Építési Vállal- kozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ) és a Magyar Urbanisztikai Társasággal (MUT) 2016. március 22-én a Magyar Építész Kamara székházában. A felek megállapodtak a közös párbeszéd folytatásában, a résztvevői kör bővítésében. Egyetértettek továbbá abban, hogy a törvényjavaslathoz (T/9369) folyamatában jelzett álláspontok és módosító javaslatok mellett májusban egy panelbeszélgetéssel megvalósuló konferenciát szervez a MÖSZ, amelynek keretében szélesebb körben vitafórum keretében is lehetőség nyílik a tapasztalatok és javaslatok, közös célok megfogalmazására.

bővebben

Oktatási konzultációs fórum összehívását kezdeményezi a MÖSZ 2016-03-30

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) továbbra is aggodalom- mal figyeli a közoktatás körül kialakult rendkívül feszült helyzetet, ezért  egy oktatási konzultációs fórum összehívását kezdemé- nyezi 2016. április 15-én, melyre meghívást kap a kormány oktatásért felelős minisztere és államtitkára, a két reprezentatív oktatási szak- szervezet, a Nemzeti Pedagógus Kar, az országos önkormányzati szövetségek, az egykori oktatási miniszterek és az oktatási civilszervezetek.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga