MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2016/2

Véget érhet az önkormányzatiság Magyarországon? – Gémesi György az ATV-ben 2016-02-09

Az a folyamat, ami elindult és már évek óta tart, azt fogja eredményezni, hogy az önkormány- zatok 2018 után helyhatóságok lesznek – mondta Gé- mesi György, a Magyar Önkormány- zatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke az ATV Start című műsorában, ahol egy, a Jobbik birtokába került, s a közigazgatás tervezett átalakításáról szóló dokumentum kapcsán merült fel az önkormányzati mozgástér folyamatos szűkülésének, s a lassan ismét egypólusúvá váló kétpólusú demokráciának a kérdése.

bővebben

Módosulhatnak-e a jövőben Budapest határai? – Gémesi György a Mokkában 2016-02-12

Felülvizsgálná Budapest határait Óbuda polgármestere. A polgármester szerint a kerület szélén lévő lakónegyedek sokkal inkább kapcsolódnak a fővároshoz, mint az adott agglomerációs településhez. Az ott élők nagy része a kerület infrastruktúráját használja, miközben ezek működtetéséhez az agglomerációs település anyagilag nem járul hozzá. A témában Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke volt a TV2 Mokka című műsorának vendége.

bővebben

Önkormányzati szerep az egészségügyi ellátásban – Gémesi György az Egészségügy öt dimenzióban Téli Szimpóziumán 2016-02-16

Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke nyitotta meg előadásával az Egészségügy öt dimenzióban Téli Szimpóziumát, 2016. február 16-án, Budapesten. A magyarországi egészségügy minden szegmensét átfogó konferencián a MÖSZ elnöke a helyi járóbeteg-ellátás működtetésében, illetve az egészségtudatos életmód közösségi feltételeinek javításában vállalt önkormányzati szerepről tartott előadást.

bővebben

Megalakult a MÖSZ Polgármesteri Tagozata – A szervezet Wittinghoff Tamást választotta elnökének 2016-02-17

Megtartotta évnyitó Küldöttgyűlését a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). Gémesi György ismertette a szervezet elmúlt évben végzett munkáját, majd a MÖSZ nemzetközi téren, illetve a közoktatás területén végzett szakértői tevékenységéről hangzottak el beszámolók. A küldöttek határoztak a MÖSZ Polgármesteri Tagozata megalakításáról, amely nyitott minden magyar település polgár- mestere és alpolgármestere számára. A Tagozat Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét választotta elnökének. 

bővebben

Levegő után kapkodnak a helyi önkormányzatok – Hogyan látja Schmidt Jenő és Gémesi György az önkormányzatiság jelenét és jövőjét? 2016-02-20

Fordulat nélkül megszűnhet a helyi demokrácia az önkor- mányzati szövetségek Magyar Nemzetnek nyilatkozó vezetői szerint. Schmidt Jenő óva inti a kabinetet eddigi feladataik további központosításától. A TÖOSZ elnöke, Tab fideszes polgármestere szerint a mohóság mélybe ránt, ezért tárgya- lásokat szorgalmaz. Gémesi György, a MÖSZ elnöke, Gödöllő független vezetője viszont úgy látja: a kialakuló pártpolitikai-finanszírozási gyámságot ma már csak egy új politikai erő megjelenése oldhatná fel.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga