MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2016/11

A kistelepülési önállóságtól a közfoglalkoztatásig – Mánfán folytatta konzultáció-sorozatát a MÖSZ 2016-11-11

A Baranya megyei Mánfán folytatta a Hanns Seidel Alapítvány által támo- gatott kistelepülési integrációs konzul- táció-sorozatát a Magyar Önkormány- zatok Szövetsége (MÖSZ). A talál- kozón egyebek mellett olyan, a vidék sorsát meghatározó kérdések kerültek terítékre, mint az önkormányzatok érdekérvényesítő képessé- gének növelése, a közfoglalkoztatás társadalmi felzárkóztatásban betöltött szerepe, vagy a kistelepülési polgármesterek fizetése.

bővebben

A társadalmi felzárkózás eszközei és lehetőségei – Veszprémben zárult a MÖSZ konzultáció-sorozata 2016-11-15

A „Társadalmi felzárkózás és integ- ráció” című, Veszprémben rendezett szakmai konferenciával zárult a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) Hanns-Seidel Alapítvány által támogatott őszi kistelepülési integrációs konzultáció-sorozata. A rendezvényen a társadalmi felzárkóztatás, a roma integráció, az önfenntartás és a közoktatás témakörében hangzottak el előadá- sok, amelyeket panelbeszélgetés és a megjelent polgármeste- rekkel folytatott konzultáció követett.

bővebben

Lezárult a 2016-os Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program 2016-11-17

Tizenegy önkormányzat pályázata kapott elismerést 2016. november 17-én, a Belügyminisztériumban megtar- tott ünnepi záró konferencián, ahol kihirdették a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok idei nyerteseit. Ebben az évben a közfoglalkoztatási témakörön túl, két új területen is – A roma nők társadalmi szerepvállalásának jó példái és Az önkormányzatok és a helyi polgárőrség együttműködése témában – pályázhattak az önkormányzatok.

bővebben

Peking, Chengdu és Sanghaj – Egy eseménydús kínai tanulmányút emlékei 2016-11-25

Három nagyváros – Peking, Chengdu és Sanghaj – nevezetességeinek megtekintése szerepelt az EUCOME Group Kínai Turisztikai Hivatal 2016. november 4-14. között megrendezett tanulmányútjának a programjában, amelyen a Magyar Önkormányzatok Szövetsége munkatársa, Sándor Zsuzsanna is részt vett. Az élményekben és tapasztalatokban gazdag 10 napról készült beszámolójával valószínűleg sokaknak meghozza a kedvét arra, hogy akár magánemberként, akár településvezetőként felkeressék a csodák országát.

bővebben

Együttműködési megállapodást kötött a MÖSZ és a MaSzeSz 2016-11-29

A Budapest Water Summit Vízipari Szakkiállítás keretében tartott szakmai megbeszélést Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövet- sége (TÖOSZ) és Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) elnöke. A találkozó során megvitatták a települési vízgazdál- kodás kihívásait és egyúttal együttműködési megállapodást aláírására került sor a MÖSZ és a MaSzeSz között. 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga