MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2016/10

Mégis kell hozzájárulást fizetni az állami iskolák működtetéséhez? – Gémesi György az ATV-ben 2016-10-20

Amellett, hogy az iskolák fenntartását, majd működtetését is átvette az állam az önkormányzatoktól, a kormány néhány településre még egy úgyne- vezett szolidaritási hozzájárulást is kivetett, összesen mintegy 23 milliárd forintos nagyságrendben. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormány- zatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2016. október 20-án, az ATV Reggeli Start című műsorában mondta el a véleményét az általa vezetett várost is érintő rendelkezésről. 

bővebben

A közfoglalkoztatás szerepe a kistelepülések életében – Szentkirályon tartott konzultációt a MÖSZ 2016-10-25

A Bács-Kiskun megyei Szentkirályon folytatta a Hanns Seidel Alapítvány által támogatott kistelepülési integ- rációs konzultáció-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A ren- dezvény központi témája a közfog- lalkoztatás vidékfejlesztésben,  foglalkoztatásban és társadalmi integrációban betöltött szerepe volt, de szó esett más olyan, a vidék Magyarországát érintő kérdésekről is, mint a kiste- lepülések jelene és jövője, illetve az önkormányzati érdek- érvényesítés.

bővebben

Konferencia és kerekasztal a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakításáról 2016-10-26

A hatékony és szolgáltató önkor- mányzati szemlélet kialakítását célzó Önkormányzati Fejlesztések Figye- lemmel Kísérése II. elnevezésű pro- jekt bemutatása volt a célja annak a rendezvénynek, amelyet 2016. októ- ber 26-án tartottak a Belügymi- nisztériumban „Innovációs Párbeszéd a XXI. századi fenntart- ható település-menedzsmentért” címmel. Az innovációról szóló kerekasztal beszélgetésen a Magyar Önkormányzatok Szövetsé- gét Wittinghoff Tamás, a MÖSZ Polgármesteri Tagozatának elnöke képviselte. 

bővebben

Rajt és célvárosokat keresnek a Tour de Hongrie-hoz – Pályázat önkormányzatok részére 2016-10-30

A Tour de Hongrie szervezőbizottsága pályázatot ír ki a 2017. és 2018. évi Tour de Hongrie – Magyar Kerékpáros Körverseny útvonalára, rajt és célvárosok részére. A pályázat keretében olyan települések jelentkezését várják, amelyek a körverseny rendezéséhez szükséges követelményeknek 2017-ben és/vagy 2018-ban egyaránt eleget tudnak tenni. A pályázat beküldésének határideje: 2016. november 10.

 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga